Korjuse endine konkurent pääseb Bahreinis vormel-1 auto rooli

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robin Frijns on juba osalenud Caterhamiga testidel, kuid pääseb nüüd esmakordselt ka võistlusnädalavahetusel rooli.
Robin Frijns on juba osalenud Caterhamiga testidel, kuid pääseb nüüd esmakordselt ka võistlusnädalavahetusel rooli. Foto: SCANPIX

Caterhami vormel-1 võistkond teatas, et nädalavahetusel peetava Bahreini etapi reedesel vabatreeningul keerab nende auto rooli tiimi kolmas sõitja Robin Frijns.

22-aastane hollandlane on eestlase Kevin Korjuse endine konkurent - 2012. aastal kihutati võidu vormel-Renault 3.5 sarjas. Frijns krooniti tol hooajal sarja võitjaks, Korjus sai kokkuvõttes 10. koha.

Frijns võidutses ka 2010. aastal vormel-BMW eurosarjas ja 2011. aastal vormel-Renault 2.0 sarjas. Pärast 2012. aasta edu pole hollandlase karjäär aga soovitud suunas kulgenud. Mullu oli ta Sauberi vormel-1 võistkonna kolmas piloot, kuid ei pääsenud võistlusnädalavahetustel kordagi rajale. Lisaks tegi Frijns eelmisel aastal kaasa GP2 sarjas ehk astme võrra kõrgemal kui GP3 sarjas võistelnud Korjus. Hollandlane võitis ühe sõidu ja oli korra teine, ent tegi kaasa vaid 12 sõidus 22st ja sai hooaja kokkuvõttes 15. koha.

Tänavu on Frijns siiski mõnel korral juba Caterhami rooli pääsenud - ta sai sõita talvistel testidel ning osaleb ka nädal pärast Bahreini etappi toimuval testipäeval. Üheski teises sarjas sõitmiseks pole Frijns aga seni veel lepingut sõlminud. Korjus otsustas teatavasti pöörata pilgu sportautode suunas ja teeb tänavu kaasa nii European Le Mansi kui ka Blancpaini sarjas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles