Saksa ajakirja eksitav esikaas põhjustas Schumacheri fännide seas pahameeletormi

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher.
Michael Schumacher. Foto: SCANPIX

Saksamaa ajakiri Die Aktuelle avaldas hiljuti numbri, mille esikaanel ilutses hetkel koomast äratatav vormelilegend Michael Schumacher koos oma abikaasa Corinnaga ning pildi juurde oli lisatud pealkiri «Ärkvel!». Kuna seitsmekordne maailmameister pole tegelikult veel koomast ärganud, on Schumacheri fännid ajakirja peale väga vihased.

Die Aktuelle'i esikaanel välja reklaamitud lugu ei rääkinud Schumacherist ega tema koomast ärkamisest, vaid teistest inimestest, kes sarnasest olukorrast välja on tulnud. Kuna aga esikaant olid kaunistamas Schumacher ja tema abikaasa, on pahased fännid kuulutanud, et ajakirja lugu oli «maitsetu» ja «solvav».

Eksitava pealkirja ja pildi kasutamine on vallandanud mitmes portaalis pahaste fännide postituste tulva ja näiteks Saksa uudisteportaali News.de kommentaariumis kirjutas doktor Gerd Hartmann, et ajakirja käitumisviis oli kohutav. «Sellised ajakirjad on lihtsalt öeldes kohutavad, eriti arvestades seda, et antud ravi puhul on ellujäämisvõimalused kasinad. Kümnest patsiendist viis ei taastu kunagi, kolm jäävad halvatuks ja kaks võivad taastuda,» seisis Hartmanni postituses.

Oma pahameelt on avaldanud ka paljud teised lugejad ning Saksamaa meediaeetika ekspert Christian Schicha kinnitas, et inimestel on pahandamiseks põhjust. «See oli selge katse püüda lugejaid petta. See on selge katse teenida raha haige mehe arvelt. See on täiesti maitsetu ning eetilises mõistes küsitavuse alt väljas,» rääkis Schicha.

Schumacher kukkus 29. detsembril juhtunud suusaõnnetuses ja viibib sellest ajast kunstlikus koomas, kust teda on juba mõnda aega püütud üles äratada.

Vaata poleemikat tekitanud kaanepilti SIIT!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles