Karpak püsib Mallorca MK-etapil 3. kohal

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Karpak.
Deniss Karpak. Foto: Pedro Martinez / Princesa Sofia

Purjetamise Maailma Karika Mallorca etapil algasid täna finaalsõidud, Eesti purjetajatest jätkab Deniss Karpak endiselt kolmandal kohal.

Järjekorras kolmas võistluspäev algas juba tavapäraseks saanud edasilükkega. Esimesed stardid oli võimalik anda lõuna paiku, kiirusega keskmiselt 6-8 m/s puhunud kagutuules, mis oli aga väga ebastabiilne ning hakkas hiljem taas nõrgenema. Sellistes oludes tuli korraldajatel võtta vastu otsus osades klassides täna võistlussõidud ära jätta.

Finn klassi kuldgrupis olid Karpaki (Karpak Sailing Team) saagiks 5. ja 26. tulemus ning sellega püsib ta kõrgel 3. kohal. Samas finaalgrupis purjetava Lauri Väinsalu (Rein Ottosoni Purjespordikool) resultaatide seeria täienes 34. ja 38. kohaga ning kokkuvõttes on Väinsalu positsiooniks hetkel 30. Finnil on tõusnud juhtima britt Giles Scott.

Laser Standard, Laser Radial ja naiste RS:X klassides täna võistlussõite ei toimunud. Laser Standardil finaaliks kuldlaevastikku kvalifitseerunud Karl-Martin Rammo (ROPK/Tallinna Jahtklubi) on seega endiselt 41. ja Kaarel Kruusmägi (Saaremaa Merispordi Selts) 55. kohal. Liidriks on brasiillane Robert Scheidt. Naiste RS:X klassis on Ingrid Puusta (Noblessneri Jahtklubi) 19. positsioonil. Esikohal paikneb hiinlanna Peina Chen. Laser Radialil kuldfliidis jätkav Anna Pohlak (TJK) on 44. positsioonil. Juhtimas on hollandlanna Marit Bouwmeester.

49erFX klassi hõbelaevastikule, kus purjetavad Kätlin Tammiste ja Anna Maria Sepp (ROPK), ning 49er klassi pronkslaevastikule, kus seilavad Tõnis Haavel ja Lenart Kivistik (NYC), ei ole ka täna hetkeseisuga veel sõite toimunud. 49erFX’il jätkab liidripositsioonilt Brasiilia paatkond Martina Soffiatti Grael ja Kahena Kunze ning 49er’il Peter Burling ja Blair Tuke Uus-Meremaalt.

MK etapp kestab laupäevani, mil avaseeria tulemuste põhjal selgunud iga klassi kümme parimat purjetavad medalisõidus.

Trofeo Princesa Sofia nime kandvale regatil võistleb kokku 1130 purjetajat, esindades 55 riiki. 2013. aasta kümnest purjetamise olümpiadistsipliini maailmameistrist on kohal üheksa, lisaks neile ka olümpiamedalistid, erinevate klasside maailma tipud ja Rio de Janeiro Olümpiale pürgijad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles