Portugali MM-rallil asub starti kuus Eesti sõitjate osalusega meeskonda

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sellel nädalavahetusel sõidetakse Portugali MM-ralli, kus on stardis kuus Eesti sõitjate osalusega meeskonda, kes püüavad kõrgeid kohti erinevates klassides. Rallimaailmas väga tuntud soomlaste osalusega meeskondi on näiteks vaid ühe võrra rohkem – seitse.

Kuna Portugali MM-rallil osalevad Eesti sõitjad teevad kaasa maailmameistrivõistluste raames sõidetavates sarjades, saab eestlasi autoralli MM-sarjas sellises mahus sõitmas näha veel paljudel tänavustel etappidel ja teadaolevalt on Portugalis startijatele järgmistel etappidel veel lisa tulemas.

Kõige kõrgemas tipus, WRC arvestuses stardivad Portugali MM-rallil Ott Tänak ja Raigo Mõlder (Ford Fiesta RS WRC). M-Sport meeskonna all sõitvad Tänak ja Mõlder tegid laupäeval korraliku esituse Portugalis Fafe rallisprindil, kus jäädi alla vaid valitsevatele maailmameistritele Sebastien Ogierile ja Julien Ingrassiale.

WRC 2 klassis on Eesti meeskondi kaks – Karl Kruuda ja Martin Järveoja ning Martin Kangur ja Andres Ots. Mõlemad sõidavad Portugalis Ford Fiesta S2000 autoga. Kui Kangurile on see hooaja esimeseks WRC 2 stardiks, siis Kruuda on ühel etapil juba kaasa teinud. Veebruaris sõidetud Rootsi MM-rallil saavutas ta WRC 2 klassivõidu ja on sarjas üldarvestuses kolmandal kohal.

Uues sarjas Drive DMACK Fiesta Trophy stardivad Sander Pärn ja Allan Popov. Pärna kaardilugejaks on tänavu britt James Morgan. Selles sarjas sõidetakse 1,6 liitrise töömahuga esiveoliste Ford Fiesta R2 autodega.

Lisaks neile on Portugalis stardis ka Eesti üks kogenumaid kaardilugejaid Kuldar Sikk, kes loeb legendi Ukraina rallisõitjale Oleksii Kikireškole. Nende võistlusautoks on Mini Cooper S2000.

Portugali ralli algab neljapäeva õhtul Lissaboni tänavatel sõidetava publikukatsega. Ralli jätkub reedel, laupäeval ja pühapäeval, ralli keskus on Faros Algarve staadionil. Kokku on Portugali MM-rallil 16 kiiruskatset kogupikkusega 339,46 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles