Maiuspala: Eesti jalgpallikoondis sõidab külla Zlatanile ja Rootsi koondisele

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zlatan Ibrahimovic hooaja parimaks valitud väravat löömas.
Zlatan Ibrahimovic hooaja parimaks valitud väravat löömas. Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondis kohtub 4. septembril Stockholmis maavõistlusmängus Rootsiga. Mõlema koondise jaoks on tegemist viimase ettevalmistusega enne uut Euroopa meistrivõistluste valiksarja.

«Eesti ja Rootsi kohtumine on eriline õige mitmes tähenduses – meie riigid on läbi kultuuri, looduse ja ajaloo tihedalt seotud, alates Tartu ülikoolist kuni Teise maailmasõja järgse väliseestlaste perioodini, aga ka praegusel ajal. Töötame selle nimel, et piisava huviliste hulga juures korraldada Eesti poolehoidjatele laevareis mängule, tagasisõiduga kohe peale matši lõppu, eeldatavasti koos koondisega,» märkis Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak.

«Meie jaoks on see kohtumine väga oluline, kuna Eesti ja Rootsi pole juba pikka aega omavahel mänginud ning ühtlasi on see viimane maavõistlus enne valiksarja algust. Peame tugeva vastase vastu meeskondlikult hästi tegutsema, et olla valmis mängima punktide peale. Mõistagi on minule isiklikult see eriline matš,» rääkis Eesti koondise rootslasest peatreener Magnus Pehrsson.

«Eesti on meie jaoks väga hea vastane enne 2016. aasta EM-valiksarja algust. Ootame seda mängu põnevusega ja soovime oma võimeid võrrelda võistkonnaga, mida Magnus Pehrsson ehitab,» lausus Rootsi koondise peatreener Erik Hamrén.

Eesti ja Rootsi on läbi aegade pidanud 14 kohtumist, millest 12 jäävad perioodi 1921–1937. Ainus viik pärineb kõige esimesest mängust, mis toimus aastal 1921 Tallinnas. Viimati oldi vastamisi MM-valikmängudes aastal 1997, kui Kadriorus jäädi alla 2:3 ning Stockholmis samuti napilt 0:1.

Rootsi koondis on mänginud 11 korda MM- ja 5 korda EM-finaalturniiril. Parimaks on maailmameistrivõistluste hõbe aastal 1958 ja Euroopa meistrivõistlustel poolfinaali jõudmine aastal 1992, kusjuures mõlemad turniirid toimusid Rootsis.

Matš peetakse üle 54 000 pealtvaataja mahutaval Friends Arenal. Eesti poolehoidjad saavad pääsmeid soetada läbi Eesti Jalgpalli Liidu eeloleval suvel.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles