MM-tiitlit jahtiv Eesti odaviskelootus alustas koostööd Gerd Kanteriga

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Laanmäe
Tanel Laanmäe Foto: EKJL/mumm.ee

24-aastane odaviskaja Tanel Laanmäe tutvustas täna oma kahe järgmise hooaja plaane. Sportlase järgmine suurem eesmärk on võistelda sel aastal Euroopa meistrivõistlustel ja järgmisel aastal maailmameistrivõistlustel. Eesmärkide saavutamise nimel alustas ta koostööd Gerd Kanteri ning tema abilise Indrek Tustitiga.

Valgas sündinud Laanmäe sportlaskarjäär algas juba 16-aastaselt, mil noormees hakkas tõsiselt tegelema sportlaskarjääriga Audentese spordigümnaasiumis.

Laanmäe sõnul algas tema sportlaskarjäär väga tormiliselt, mis aga paraku jäi aasta eest tahaplaanile seoses teda tabanud terviserikkega. «Olen nüüdseks oma hea vormi taastanud ning saan täiel jõul keskenduda tulemuste saavutamisele,» kommenteeris Eesti kõigi aegade edetabelis 81.96ga kuuendat kohta hoidev Laanmäe.

Täna allkirjastasid A. Le Coqi juht Tarmo Noop ning odaviskaja Tanel Laanmäe kaheaastase lepingu, mille alusel A. Le Coq toetab noort odaviskajat sportlaskarjääri edendamiseks 20 000 euroga. Laanmäe eesmärk on järgmisel aastal tulla odaviskes maailmameistriks.

«Kuna Eesti kliimas on aastaringselt keeruline odavõistlusteks ette valmistada, kulub suures osas toetussumma treeninglaagritele välisriikides ning võistlusteks ettevalmistamiseks,» lisas Laanmäe.

A. Le Coqi juhi Tarmo Noobi sõnul on ettevõte panustanud varemgi potentsiaalsetesse noorsportlastesse, kellest võivad saada tuleviku maailmameistrid. Näiteks sõlmis 2006. aastal A. Le Coq lepingu tookord veel noorsportlase Heiki Nabiga, kes tõi aga paar aastat tagasi Eestile olümpiamedali. «Näeme ka Tanel Laanmäes sportlasena suurt potentsiaali, kes võib tuua Eestile spordimaailmas mitmeid väärikaid kohti ja eestlastele häid emotsioone,» ütles Noop.

Noop lisas, et Laanmäe on silma paistnud oma varasemas karjääris väga säravate tulemustega. «Ta on purustanud odaviskes nii Eesti juunioride- kui ka noorsoorekordid. Need tulemused annavad lootust, et ta on võimeline saavutama veelgi enam kui teda toetatakse ning tagatakse treeninguks vajalikud tingimused,» märkis Noop.

Laanmäe suuremad saavutused ja rekordid:

2006. aastal A-klassi Eesti rekord – 76.47 m (600 g)

2007. aastal juunioride Eesti rekord – 76.35 m

2009. aastal noorsoo Eesti rekord – 81.96 m

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles