Vormel-1 sarja lisandub tõenäoliselt juba uuel aastal uus tiim

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gene Haas (vasakul) plaanib tuua oma võistkonna vormel-1 sarja.
Gene Haas (vasakul) plaanib tuua oma võistkonna vormel-1 sarja. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja juht Bernie Ecclestone lausus The Independentile antud intervjuus, et vormel-1 sarjaga liitub suure tõenäosusega juba uuest hooajast nimekas Haasi võistkond.

Gene Haasile kuulub juba Newman-Haasi võistkond, mis teeb edukalt kaasa USAs ülipopulaarse Nascari sarjas. Eduka firma püsti pannud Haasi ärid toovad aastas sisse umbkaudu miljard dollarit ning tänu sellele on tal õnnestunud projekti juurde meelitada ka näiteks Günther Steiner, kes töötas varem nii Red Bulli kui ka Jaguari vormel-1 võistkonna tehnikadirektorina.

Tegu oleks esimese USA võistkonnaga vormel-1 sarjas pärast 1980ndaid aastaid. USA sõitja võistles vormel-1 sarjas viimati 2007. aastal. Tööriistatootmisega miljonäriks kerkinud Haas asutas omanimelise Nascari meeskonna 2002. aastal ning 2008. aasta lõpus löödi käed võidusõitja Tony Stewartiga. IRL-vormelisarjas 1997. aastal meistriks kroonitud Stewart on Nascaris võistelnud viimased 15 hooaega ning kolm korda ka tiitlini jõudnud, viimati 2011. aastal omanimelise tiimi autoga.

Stewart-Haasi Nascari-tiimi kuuluvad tänavu lisaks Stewartile endale sõitjatena veel USA võidusõidumaailma supertähed Kevin Harvick, Kurt Busch ja Danica Patrick. Viimase liitumine vormel-1 sarjaga aitaks tiimil kahtlemata tõmmata ligi märkimisväärselt sponsorrahasid.

FIA teatas detsembris, et soovib 2015. aastal vormel-1 sarja näha uusi meeskondi. Viimati laiendati tiimide rida 2010. aastal, kuid sarjaga liitusid HRT, Virgin ja Lotus. Tänaseks on Lotusest saanud Caterham ja Virginist Marussia, kuid nelja hooaja jooksul pole kumbki võistkond suutnud teenida ainsatki punkti. HRT läks aga kolme ebaõnnestunud hooaja järel sootuks pankrotti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles