Rapla sai kodusaalis Hito üle suure võidu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tyco Rapla korvpallimeeskond.
Tyco Rapla korvpallimeeskond. Foto: Siim Solman

Korvpalli Eesti meistriliiga ainsas tänases kohtumises võõrustas TYCO Rapla kodusaalis KK HITOt. Aivar Kuusmaa juhendatav Rapla võitis mängu kindlalt 107:83. 

«HITO on väga vintske võistkond. Me ei alahinda ühtki vastast, aga selline vahe peaks nendega olema. Meil oli ühe kaitseelemendiga tõsised probleemid kogu mängu jooksul, kuid positiivne oli see, et üle pika aja nägin mängijad korvpalli nautimas, naeratavaid nägusid. Eriti head meelt teeb 27 resultatiivset söötu, mis on väga tugev meeskondliku mängu näitaja,» oli TYCO Rapla mänedžer Jaak Karp oma meeste ja võidu üle siiralt uhke.

Mäng algas tasavägiselt mõlemalt poolelt. Mida minut edasi, seda paremasse hoogu läks aga kodumeeskond, kes tegi esimese veerandaja teises pooles 16:3 vahespurdi, juhtides pisikesele pausile minnes 31:20. Teisel kümnendil jätkus kohtumine Rapla vedamisel. HITO aga ei andnud neile midagi kergelt, võideldes hoolega kaitses. Kuigi kogu veerandaja püsis vahe 10 punkti piirimail, suutis kodumeeskond seda siiski poolajapausiks kasvatada, seisuks 56:40.

Teisel poolajal ei läinud palju aega, mil Rapla oli eduseisu kasvatanud juba 20 punktini. Siiski pakuti publikule rohkelt korve ja väga resultatiivne mäng. Rapla hoidis kodusaalis initsiatiivi juhtides enne otsustavat kümmet minutit 82:55. Viimasel veerandil enam kohtumisse pinget ei tulnud ning Rapla sai lõpusireeni kõlades kindla 107:83 võidu.

Rapla poolelt tegid skoori peamiselt viis meest, kellest resultatiivseim oli Dušan Sisic 20 punktiga. Teda toetasid Ziga Fifolt ja Rait-Riivo Laane 19, Sven Kaldre 18 ning Martin Paasoja 14 punkti. Fifolt jõudis aga kaksikduublini, korjates lauast lisaks 12 palli. Kolmikduublile oli lähedal äsja kuu parimaks mängijaks valitud Laane, kes lisaks punktidele andis 9 resultatiivset söötu ning korjas lauast 7 palli. Üleplatsimees tuli aga HITO poolelt. Selleks oli Joseph Prohpet, kes viskas 33 punkti. Tõnis Uueküla lisas 12 silma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles