Dener Jaanimaa: nagu mängiksime esimest korda

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dener Jaanimaa.
Dener Jaanimaa. Foto: Liis Treimann

Eesti meeste käsipallikoondis mängib täna võõrsil 2016. aasta EMi play-off’i teise mängu, kuid eestlaste edasipääsulootused on üsna kasinad, sest kolmapäeval kaotati kodus šveitslastele 26:34. Üks koondise liidritest Dener Jaanimaa tunnistas, et kuigi paljud koondislased mängivad mainekates liigades, on rahvusmeeskond viimasel ajal olnud hädas just meeskondliku tegutsemisega ning kohati on koguni häbi. «Kui keegi praegu räägib, kus klubides kõik mängivad, ja siis lähme väljakule ja keerame seal suure s…a kokku, siis on suhteliselt piinlik.»

Kolmapäeval kodus Šveitsile ootamatult kindlalt alla jäänud Eesti koondis näitas Kalevi spordihallis mitmeid ilusaid esitusi, kuid need olid üksikute mängijate individuaalsed sähvatused. Klubileiba Saksamaa kõrgliigas teeniv Jaanimaa tunnistas, et samamoodi kui eelmise aasta lõpus ja selle aasta alguses mängitud MM-valiktsüklis kimbutas eestlasi ka mängus Šveitsiga meeskondlikkuse puudumine.

«Meil on individuaalne mäng ja pall seisab liiga kaua kinni. Kui tulebki mingi aktsioon, siis see tuleb puhtalt individuaalselt. Meil ei ole sellist meeskonnatööd, et keegi teeks kellelegi midagi ette ära või kui kaitses keegi jääb hiljaks, siis teine tuleb appi. Pole võistkonnamängu ja kõik nagu teeksid seda elus esimest korda,» oli Jaanimaa karm hinnang.

Koondise meeskondlikkuse puudumise põhjuseid otsides jäi Jaanimaa napisõnaliseks ning nõutuks: «Vot ma ei kujuta ette. See on hea küsimus, ei oskagi vastata praegu.»

Samuti Saksamaa kõrgliigas mängiv Mait Patrail mainis lisaks ühtse mängu nõrkusele ka agressiivse kaitse puudumist. «Meil üritab igaüks ise mängida, aga on näha, et see ei toimi. Rünnakuga võib üldiselt rahule jääda, aga just kaitse... Eesti liiga mängijad on harjunud blokeerima, aga sellisel tasemel mängudes ei ole ainult nii võimalik, pead olema ka agressiivne ja mängima nagu meeskond,» analüüsis Patrail.

Kui Patrail tunnistas, et peatreener Jüri Lepp pole meestele välja pakkunud konkreetseid plaane, mida teha, siis Jaanimaa heitis kivi pigem mängijate kapsaaeda. «Oleme piisavalt kaua mänginud seda mängu ja teame üksteist kõik üle kümne aasta, aga me lihtsalt kuidagi ei suuda ennast kokku võtta ja koos seda asja ära teha. Lõppkokkuvõttes lähme ikkagi meie väljakule ja peame asjad kokku leppima, kuidas midagi teeme, aga seda ei ole,» jõudis Jaanimaa ringiga tagasi puuduliku meeskonnatöö juurde.

Tänase mängu eel lootis Jaanimaa, et kuigi edasipääsulootused on sama hästi kui kadunud, on igal mehel siiski piisavalt motivatsiooni, et endast väljakul parim anda – kas või selleks, et individuaalsete esitustega välisklubidele silma jääda.

Patrail lisas omalt poolt, et kuigi ees ootav ülesanne on ülimalt keeruline, ei tohiks püssi veel päris põõsasse visata. «Üheksa väravaga võita on jah natuke ebareaalne, aga pall on ikkagi ümmargune. Või, noh, nii ümmargune ei ole, aga võimalused on ikkagi olemas,» oli Patrail tänase mängu eel optimistlik.

Šveitsi ja Eesti play-off-seeria teine mäng peetakse täna St Galleni linnas, Eesti aja järgi algab mäng kell 21.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles