Tartul õnnestus pea kõik, Selveril aga mitte miski

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Treial (vasakult), Artis Caics ja Renee Teppan võisid rõõmustada, avamängus saadi 3:0 võit.
Henri Treial (vasakult), Artis Caics ja Renee Teppan võisid rõõmustada, avamängus saadi 3:0 võit. Foto: Kristjan Teedema

Eesti meistrivõistluste finaalseeria sai ootamatu alguse, kui Tartu Bigbank alistas kodusaalis tiitlikaitsja Tallinna Selveri 3:0. «Selline tulemus on tõesti ootamatu. Meie valitud taktika toimis, suutsime neid planeeriva serviga lõhkuda,» sõnas Tartu juhendaja Andrei Ojamets. «Tallinnasse on meil nüüd ehk veidi julgem minna, kuid usun, et järgmine mäng tuleb hoopis teisest puust.»

Avageim algas tasavägiselt, Selver sai Martti Keele hanitusest 7:5 eduseisu. Õige pea olid tablool taas viiginumbrid ja geimi keskel pääses omakorda 14:11 eduseisu Tartu. Servil eksisid mõlemad meeskonnad lubamatult palju, Keele serviveast sai Tartu ette 20:19 ja juhtis seejärel juba kahe punktiga, ent Selver jõudis 23:23 viigni. Geimi lõpp kuulus siiski Tartule 25:23. «Distsipliinist ei peetud absoluutselt kinni. Teises geimis hakkas vastuvõtt lagunema ja tuli välja nurgameeste erinev tase,» sõnas Selveri juhendaja Avo Keel. «Tundub, et meie serv jäi ka trenni, kus mõni mees lööb väga võimsalt. Aga mängumehed on mängus tegijad. Mõnel oleks aeg Pampersid ära vahetada,» lisas Keel, kellele ei meeldinud ka meeste suhtumine. «Kui saad peksa, siis kakle vähemalt lõpuni,» sõna Selveri juhendaja.

Teises geimis said tartlased seisult 8:8 kaks punkti järjest ja Robert Tähe ühene blokk andis neile juba 12:9 edu. Kumbki ei suutnud jätkuvalt servi piiridesse saada, eriti valusalt maksis see kätte Selverile. Teppani rünnakust oli Tartu ees 16:12, kodumeeskonna tempo töötas samuti hästi ning lähemale kui kaks punkti Selver enam ei pääsenudki – geimivõit 25:22. Kolmas geim algas samuti tartlaste dikteerimisel, Selverit hoidis elus Hindrek Pulk, ent ka tema eksis palju servil. Blokipunktist sai Tartu 11:5 eduseisu. Tartul õnnestus kõik, Selveril mitte miski, peatreener Keel istus nõutu näoga pingil. Selver enam kolmest punktist lähemale ei saanud ja kaotas geimi 17:25 ning mängu 0:3.

«Kõik mängisid hästi peale minu,» muigas 15 punkti toonud Teppan. «Serv tuli hästi välja, see oligi plaan. Kodus peabki nii tegutsema. Nende mäng mingil hetkel lagunes, nad eksisid palju servil – ühel hetkel vist isegi viis korda järjest. Ehk tuli Selver siia ka veidi meid alahindama, neil on üks tiitel hiljuti võidetud ja see võis ka oma mõju avaldada. 3:0 võitu me ei oodanud, järgmine kohtumine on kindlasti raskem, see oli alles esimene vaatus,» uskus Teppan.

Tartu edukaim oli 17 punktiga Robert Täht, Selveri poolel tõi Hindrek Pulk samuti 17 silma. Finaalseeria mängitakse nelja võiduni, järgmine mäng peetakse 7. aprillil Kalevi spordihallis algusega kell 20. Kahe võiduni mängitavas pronksiseerias on vastamisi Pärnu VK ja TTÜ. Avakohtumise võitis 3:1 Pärnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles