Tartu jooksumaratoni võitjad jooksevad laupäeval ümber Harku järve

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
28. Tartu Jooksumaraton.
Pildil jooksumaratoni võitja Taivo Püi.
28. Tartu Jooksumaraton. Pildil jooksumaratoni võitja Taivo Püi. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Laupäeval, 12.juunil toimuval 39. jooksul ümber Harku järve tõotab võistlus esikohale tulla põnev.


EMT Järvejooksude sarja teisel jooksul on meeste konkurentsis oodata põnevat duelli käesoleva aasta pika krossi Eesti meistri Pavel Loskutovi ja lühikese krossi Eesti meistri Taivo Püi vahel.

Tartu Ülikooli Akadeemilist SK esindav Loskutov on kenasti taastunud mais joostud Riia maratonist ja soovib EMT Järvejooksude esimese etapi võidule Viljandis Harku järveringil lisa saada. Sportkeskus.ee esindajale, tänavuse Tartu jooksumaratoni võitnud Püile on laupäevane jooks viimaseks kontrollstardiks enne 5000 m jooksu järgmisel nädalavahetusel Budapestis toimuvatel Euroopa võiskondlikel meistrivõistlustel.

Kindlasti proovib nooremate jooksumeeste elu kibedaks teha vanameister Vjatseslav Košelev. Naiste arvetuses on kindlad pretendendid kahele kõrgemale poodiumi kohale TÜ ASK värvides võistlevad keenlased Irene Chepkirui (oli Tartu jooksumaratonil konkurentsitult parim naine) ja Usila Koech. Eestlastest üritab keenlastega sammu pidada käesoleva aasta kahekordne Eesti murdmaajooksu meister Evelin Kärner.

39. jooksule ümber Harku järve antakse start kell 12.00 Harku järve rannast. Tallinnas ja Harku vallas kulgevale järveringile on lisaks jooksjatele oodatud ka kõik kepikõndijad, sest 6,4 km rada sobib ideaalselt ka kõndimiseks.

Eelregistreerimise põhjal on osalema oodata üle tuhande jooksja ja kepikõndija.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles