Tänak: meie eesmärk on jätkata samamoodi nagu täna

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Timo Anis

Portugali MM-ralli teine päev viis sõitjad juba tõsistele kruusakatsetele ja väga oluliseks said keerulistes oludes nii rehvivalik kui auto seadistus. M-Sport meeskonna Ford Fiesta RS WRC autol sõitvad Ott Tänak ja Raigo Mõlder hoiavad üldarvestuses teist kohta, kaotust viimasel katsel ralli liidriteks kerkinud tiimikaaslastele Mikko Hirvonenile ja Jarmo Lehtinenile on 3,7 sekundit.

«Kokkuvõttes oli see meile hea päev. Hommikul oli probleeme legendiga, raja kirjutamise ajal olid olud mäletatavasti väga märjad ja legend sai kirja liiga aeglane. Raigo jäi ka pisut hiljaks, kuid kuna pärastlõunal olid samad katsed taas kavas, siis istusime hoolduspausi ajal maha ja vaatasime katsed üle ja tegime parandused,» rääkis Tänak.

«Sellest oli kasu, sest teisel läbimisel oli legend ja koostöö juba palju parem. Pärastlõunal läksime esimesele katsele nelja pehme seguga Michelini rehviga, peale katset vahetasime kaks kõvema seguga rehvi alla. Võib-olla oleks olnud pehme seguga päeva lõpus parem, Mikko oli pehme seguga, kuid homme läheb neid rehve vaja. Homne pikk katse oli kirjutamise ajal väga vesine ja see on metsa vahel ja kitsas, ilmselt ära kuivanud see pole. Eks näis, mis olukorras teised katsed on, ilmselt kuivemad. Meie eesmärk on jätkata samamoodi nagu täna, väga oluline saab olema taas rehvivalik ja auto seadistus,» võttis Tänak Portugali MM-ralli esimese päeva kokku.

Tänak ja Mõlder alustasid tänast päeva teise ajaga, järgmisel nad säilitasid selle koha Dani Sordo ja Marc Marti (Hyundai i20 WRC) järel. Enne hoolduspausi sõidetud katsel olid nad viiendad ja langesid kokkuvõttes neljandaks. Kuid peale hoolduspausi sõitsid nad kohe teise aja valitsevate maailmameistrite Sebastien Ogieri ja Julian Ingrassia (VW Polo R WRC) järel ja tõusid kolmandale kohale. Päeva viimase katsega kerkisid eestlased koha võrra kõrgemale, kui Ogier langes kolmandaks nende järele. Liider Hirvonen on 3,7 sekundi kaugusel, Ogier jääb 2,8 sekundi kaugusele.

Laupäeval sõidetakse Portugali MM-rallil kuus kiiruskatset kogupikkusega 146,28 kilomeetrit. Esimene auto on esimesel katsel Eesti aja järgi kell 11.55.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles