Maadelda tuleb päeval, mitte öösel

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomes Vantaas toimuvatel maadluse Euroopa meistrivõistlustel tulevad täna eestlastest matile kreeka-rooma maadluse kahekordne maailmameister ja Londoni olümpiahõbe Heiki Nabi (-130 kg) ning Ardo Arusaar (-98 kg).
Soomes Vantaas toimuvatel maadluse Euroopa meistrivõistlustel tulevad täna eestlastest matile kreeka-rooma maadluse kahekordne maailmameister ja Londoni olümpiahõbe Heiki Nabi (-130 kg) ning Ardo Arusaar (-98 kg). Foto: Toomas Tatar

Maadluses ei saa loosi enam süüdistada, sest loosija on sportlane ise. Kaalumisel vajutab ta arvutiklahvi, mis peatab jooksvad numbrid, ja saab sellega koha turniiritabelisse.

Ardo Arusaarel (kehakaal kuni 98 kg) võinuks paremini minna. Esimesena tuleb talle vastu ungarlane Balazs Kiss, 2009. aasta maailmameister ning mulluse MMi pronks. Võidu korral kohtub Arusaar järgmisena eelmise aasta juunioride MMi hõbedamehe, austerlase Daniel Gastliga.

Kui Heiki Nabi (kuni 130 kg) alistab üsna tundmatu aseri Sabah Šariati, läheb ta ilmselt kokku vana sõbra rootslase Johan Eureniga, kes kaotas talle Londoni olümpia poolfinaalis.

«Päev enne võistlust ma väga ei närvitse,» tunnistas Nabi. «Aga eks järgmisel hommikul lööb adrenaliini keema, nagu peab. Tunne oli viimastel treeningutel igatahes hea.»

Vastastele Nabi võistluseelsel õhtul ei mõtle: «Vastasel korral võib juhtuda, et maadled oma maadlemised öösel ära. Hoian mõtted eemal, loen raamatut või vaatan mõnd filmi.»

Ka Arusaar ei analüüsi tabelit liiga põhjalikult, kuid esimese vastase matšid vaatab videost üle, üritades leida tema nõrkusi, mida rünnata, ja tugevusi, mille eest end kaitsta. «Samas ei saa segavaid mõtteid pähe tekitada, sest tunnetus peab olema õige. Hakkad end ühe võtte eest kaitsma, leiab vastane teise trumbi. Maadelda tuleb tunnetusega.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles