Galatasaray kaotas Euroliigas meelega

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Galatasaray (kollases) meeskond otsustas eilses kohtumises CSKA vastu leppida napi kaotusega
Galatasaray (kollases) meeskond otsustas eilses kohtumises CSKA vastu leppida napi kaotusega Foto: SCANPIX

Korvpalli Euroliigas kasutas omamoodi taktikat Istanbuli Galatasaray meeskond, kes otsustas lisaaja viimastel sekunditel, et Moskva CSKA vastu ei hakata püüdma võitu, vaid pigem lepiti napi kaotusega.

11 sekundit enne lisaaja lõppu vähendas Galatasaray kaotusseisu ühele punktile ning seis oli 85:86 venelaste kasuks. Tavaliselt tehakse sellisel juhul vastastele kiire viga, et saada endale veel vähemalt üks rünnakuvõimalus, kuid Galatasaray loobus sellest.

Nimelt võib edasipääsu koha eest võitleva Galatasaray jaoks saada otsustavaks korvide vahe ning nad otsustasid mitte riskida teisele lisaajale minekuga, kuna seal oleks võinud neid oodata suurem kaotus. Türgi klubi peatreener Ergin Atamani sõnul sai meeskonna liider Carlos Arroy vigastada ning seetõttu oleks olnud riskantne kohtumine teisele lisaajale viia.

Galatsaray võitleb edasipääsu eest Krasnodari Lokomotiviga, kes eile kaotas 55:81 Madridi Realile. Viimase vooru eel on Türgi klubi korvide vahe -2 ja venelaste oma -26, seega on Galatasarayl korralik edu. Viimases voorus lähevad türkalsed kokku Belgradi Partizaniga ning Lokomotiv kohtub Müncheni Bayerniga.

Kolmandas F-grupi eilses kohtumises alistas Partizan 77:67 Kaunase Žalgirise. F-vahegrupis võitis Olympiakos 83:78 Anadolu Efesit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles