Kiviõli külgkorvide MM-etapi võitsid Willemsen-Grütter

Oliver Lomp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külgkorvide MM-etapp Kiviõlis.
Külgkorvide MM-etapp Kiviõlis. Foto: Rauno Kais
16.-17. augustil toimus kohaliku motospordiaasta tippsündmus, kui motokrossimaailma kiireimad korvipaarid 14 riigist asusid vanal tuhamäel MM-punkte jahtima – etapi võitjateks tunnistati Hollandi-Šveitsi paar Daniel Willemsen - Reto Grütter.

Külgkorvide esimeses sõidus haaras esmalt liidrikoha viiekordne maailmameister lätlane Kristers Sergis koos Kaspars Stupelisega. MM-liider, kuukordne maailmameister hollandlane Willemsen koos šveitslasetslase Reto Gütteriga alustasid tagasihoidlikult, kuid suutsid koht koha haaval ettepoole tõusta ning lõpuks ka liidrikoha hõivata ja lätlaste ees esimesena lõpetada. Kolmandana ületasid lõpujoone belglased Jan Hendrickx-Tim Smeuninx.

Teises sõidus käis enamus distantsist põnev duell Willemsen-Grütteri ja Sergis-Stupelise vahel, kuid siis suutsid lätlased oma paremuse maksma panna ja võitsid sõidu. Kolmandaks tulid võitjate kaasmaalased Maris Rupeiks-Haralds Kurpnieks.

Peale sõitu tühistati aga Sergis-Stupelise tulemus peale tehnilist kontrolli ja võitjaks kuulutati Willemsen-Grütter ning teiseks Rupeiks-Kurpnieks. Kolmandaks tõusid sõidu neljandana lõpetanud Jan Hendrickx-Tim Smeuninx.

Kiviõlis moodustasid esikolmiku seega Willemsen-Grütter, Hendrickx-Smeuninx ja Nicky Pulinx-Ondrej Cermak (Belgia-Tsehhi), kes olid sõitudes neljandad ja viiendad. Kahe sõiduvõiduga astus Willemsen suure sammu lähemale oma seitsmendale MM-tiitlile. Eestlastest olid parimad ka MM-tabelis parimate eestlastena asuvad Margo Sonn-Maarek Miil, kes olid sõitudes kolmeteistkümnedad ja viieteistkümnendad.

Samas toimus ka Quadracerite Euroopa meistrivõistluste etapp ja soolode showkross.

Quadracerite masinaklassis käis mõlemas sõidus esikoha võitlus kahe prantslase vahel. Euroopa meistrivõistluste liider Romain Couprie pidas Jeremie Warniaga maha kaks põnevat võidusõitu ja suutis oma kaasmaalast lõpuks edestada. Kolmandaks sõitis end mõlemas sõidus meistrivõistluste kolmas Jan Vlaeymans Belgiast.

Eestlastest tegi väga head sõitu Meelis Jürgenson, kes lõpetas teise sõidu neljandana. Esimeses sõidus pidi eestlane kahjuks rehvivahetuseks boksis käima ja lõpetas alles 16ndana. Kahe sõidu kokkuvõttes oli ta üheksas. Koht kõrgemal oli noor Sander Raik, kes oli sõitudes vastavalt seitsmes ja kümnes.

Laupäeval toimus lisaks külgkorvide ja quadide kvalifikatsioonisõitudele ka õhtupimeduses atraktiivne showkross soolotsiklitele. Valgustatud rajal asusid paremaid kohti püüdma Eesti paremik eesotsas Tanel Leoki, Juss Laansoo, vendade Triisade ja Euroopas noorte meistrivõistlustel head sõitu tegevate vendade Rätsepate ning Ardo Kauritiga.

Õhtuhämaruses alanud ja pimeduses võimsa ilutulestikuga alanud finaalsõidus pakuti rahvale põnevat võidukihutamist mitmes eelsõidus. Nende põhjal selgitati välja 12 kiiremat meest, kes finaalis parima selgitasid.

Ilutulestikuga alanud stardist pääses kõige paremini minema Leok, kellele hingas terve distantsi kuklasse Aravetel toimunud krossil tõsiselt kukkunud Laansoo. Kolmandale kohale käis äge võitlus Kauriti ja «vanameister» Toomas Triisa vahel, millest lõpuks suutis võitjana välja tulla viimane. Kaurit proovis mitu korda kolmandaks tõusta, kuid Triisa kasutas oma kogemusi ja hoidis konkurendi kuni ruudulise lipuni selja taga.

Esikuuikusse mahtusid veel Euroopa juuniorite meistrivõistluseid juhtiv Kristjan Rätsep ja tema vend Priit.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles