Laskesuusatajad otsivad Cakarsile asendajat

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maris Cakarsi tööleping on lõppenud.
Maris Cakarsi tööleping on lõppenud. Foto: Liis Treimann

Viimase olümpiatsükli jooksul Eesti laskesuusatamise koondise peatreenerina tegutsenud lätlase Maris Cakarsi tööleping on lõppenud ja suure tõenäosusega seda ei pikendata.

«Oleme arvamusel, et pigem otsime peatreeneriks uue inimese,» sõnas alaliidu peasekretär Kristjan Oja. Ta lisas, et tuleviku kohta võib oma nägemuse esitada ka Cakars, ent andis samas mõista, et eelistus kuulub mõnele värskemale treenerile. «Praegu tegeleme nii välismaa kui ka Eesti treeneritega. Võib öelda, et mõlemad rauad on tules.»

Oja sõnul on eestlaste seas küll treenereid, kelle tase lubaks peatreenerina tegutseda, kuid samas on laskesuusatamises töötavate inimeste ring kitsas ning mõne inimese koondise etteotsa toomisega võib tekitada augu klubi töös.

Välistreenerite osas on pilgud suunatud Kesk-Euroopa ja Skandinaavia suunas. «Kui meil oleks piisavalt paks rahakott, oleks ka rohkem variante. Tipptasemel treenerite hinnad on laskesuusatamises kerkinud väga kõrgele, see sunnib jälle omakorda vaatama meie oma inimeste poole. Olgem ausad, maailma laskesuusatamises on eestlased ikkagi väga odav tööjõud,» tõdes Oja ja lisas, et uut peatreenerit soovitakse palgata terveks eelseisvaks olümpiatsükliks.   

Nädal tagasi pidas laskesuusatamise alaliidu juhatus koosoleku, kus pandi paika edasise tegutsemise suunad. Uuest peatreenerist peaks saama keskne persoon, kelle ümber edasine tegevuskava ehitada. Kolme nädala pärast toimuval üldkoosolekul loodetakse aga võtta vastu juba konkreetsemad otsused. Esialgu pole selge ka see, kas alaliidu juhatuses tulevad mõned muudatused ja kas presidendina jätkab Aivar Nigol või otsitakse sellele kohale uus inimene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles