Taas katkestanud Kubica: pean oma sõidustiili üle vaatama

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Kubica ja Maciej Szczepaniak Portugali rallil.
Robert Kubica ja Maciej Szczepaniak Portugali rallil. Foto: SCANPIX

Poolakas Robert Kubica teatas, et ei jätka eilse katkestamise järel täna superralli süsteemis Portugali rallit.

Kubica kaldus teelt välja laupäeva hommikul sõidetud Santana de Serra kiiruskatsel ning lõhkus siduri, üritades teele tagasi pääseda. «Oli lühike ja raske päev. Sõitsime algusest peale väga rahulikult, sest tee oli libe, aga see ei takistanud mind taas eksimast,» nentis poolakas mõrult.

«Arvasin, et tegu on hoopis kiirema kurviga kui tegelikult – mul oli viies käik sees, aga legendis oli see kirjas kui kolmanda käigu kurv. Saime peaaegu teele tagasi, pool autot oli juba kraavist väljas, kuid ma ei saanud käiku alla vahetada ja neljanda käiguga ei suutnud mootor autot teele vedada. Pöörded langesid ja hoog kadus. Üritasin uuesti, kuid lõhkusin siduri ja oligi kõik,» vahendab autosport.com Kubica sõnu.

Poolakas lisas, et kavatseb enne järgmist rallit oma sõidukombed korralikult läbi mõelda: viimase viie ralli jooksul on ta teinud koguni kümme avariid. «Mul on olnud raskemaid aegu, aga ka praegu on päris keeruline,» viitas Kubica paari aasta tagusele rängale avariile, mis sundis ta vormel-1 sarjast loobuma. «Pean kuidagi otsast peale alustama, oma sõidustiili üle vaatama ja lähenema rallidele edaspidi nii nagu päris alguses, aasta tagasi. Loodetavasti teeme Argentinas parema sõidu,» lausus Kubica.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles