Mercedese juht: kahju küll, kui teised hakkama ei saanud

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toto Wolff.
Toto Wolff. Foto: SCANPIX

Mercedese vormel-1 võistkonna juht Toto Wolff põlastas konkurente, kes taotlevad vaid kahe peetud etapi järel juba tänavuse hooaja reeglite muutmist.

Vormel-1 sarjas tänavu aset leidnud suured reeglimuudatused on kaasa toonud mitme tiimi meelepaha, kuid Wolff leiab, et nagu ikka, on peamiste kriitikute seas need, kellel pole lihtsalt õnnestunud edu saavutada. Väidetavalt kaalutakse protestide tagajärjel kütuse vooluhulga piirangu lõdvendamist ja sõitude lühendamist, kuid kaks esimest etappi võitnud Mercedese võistkonna pealiku Wolffi sõnul on tegu täieliku jamaga.

«Huvitav, kuidas mõni võistkond või mootoritootja räägib, et nad pole suutnud 100 kg/h kütuse vooluhulga piirangu juures autot ühtaegu kiireks ja samas säästlikuks teha. Seega lisame 10 kilo!» ironiseeris Wolff autosport.com’ile antud usutluses. «Kahju küll, et te oma tööga meie kombel hakkama ei saanud! Minu meelest on kogu see arutelu absurdne.»

Wolff tunnistas, et kriitikanoolte üle tuleb arutleda, kuid lisas, et tema arvates püüab nii mõnigi kurtja oma probleemide varjamiseks kogu sarja käekäigust kehva muljet jätta. «Võib-olla ei oleks vaja kogu vormel-1 maha teha, vaid öelda – üks moment, Mercedes on teinud meist paremat tööd. Lisaks ei saa ma aru jutust, et Malaisia etapil säästeti vaid kütust. Meie sõitsime täiega, kõik teised sõitsid täiega. Lõpetasime ja paakides oli veel küllalt kütust järel.»

Samuti märkis Wolff, et jutt tänavustest igavatest sõitudest on vana teema. «Sõidud pole enam põnevad, sest üks võistkond domineerib? Ma saan sellest aru, saan ka fännidest aru. Aga äkki on see viimased 20 aastat nii olnud? Kas siis polnud kõigil igav, kui Sebastian Vettel mullu viimased üheksa etappi võitis?» küsis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles