Piiroja sai Norrast ametliku kohtukutse

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raio Piiroja Fredrikstadi meeskonna särgis.
Raio Piiroja Fredrikstadi meeskonna särgis. Foto: www.fredrikstadfk.no

Norra meedia kirjutas reedel, et Eesti jalgpallikoondise endine kapten Raio Piiroja peab 30. aprillil ilmuma Norras kohtu ette, kuna teda süüdistatakse maksudest kõrvale hoidmises. Laupäeval sai Piiroja kätte ka kohtukutse.

«Eile (laupäeval – toim) pärast lõunat sain kohtukutse. 30. aprillil pean kohal olema,» avaldas Piiroja. «Järgmisel (sel – toim) nädalal suhtlen oma advokaadiga ja räägime, mis edasi saab.»

Aastatel 2004–2011 Norras Fredrikstadis pallinud Piiroja jättis Norra politsei ja maksuameti andmetel maksmata maksud 1 835 931 Norra krooni (umbes 215 000 euro) suuruse teenistuse pealt (väidetavalt puudutab süüdistus aastaid 2004–2009, mil tehti üks või mitu kokkulepet, millega väidetavalt varjati saadud tulu).

2007. aastal pikendas Piir­oja Fredrikstadiga lepingut. Tema enda sõnul määrati aastapalgaks 600 000 Norra krooni. Samal ajal sõlmis Fredrikstad lepingu Piir­oja esindava agentuuriga, et leida Baltikumist uusi tähti. 2009. aastal kirjutas Norra ajaleht Dagbladet, et Fredrikstad kandis aasta jooksul Piiroja agentuuri arvele miljon Norra krooni, ehkki uute mängijate otsingud ei kandnud vilja. Norra maksuamet hoiatas, et uurib, kas tegemist võib olla varjatud palgaga.

Fredrikstad Blad kirjutas reedel, et Piiroja on nõustunud kokkuleppemenetlusega ja annab 30. aprillil kohtunikule juhtunust oma selgituse. Seetõttu toimub kohtuprotsess ilma prokuröri, advokaadi ja tunnistajateta. Piiroja ütles reedel aga, et ei ole millelegi alla kirjutanud.

Kokku on Fredrikstadi klubiga seotud inimestest seoses võimaliku maksupettusega uurimise all olnud 20 inimest. Eelmisel nädalal mõisteti endisele Fredrikstadi mängumehele Brian Westile maksudest kõrvale hoidmise eest kümne kuu pikkune tingimisi vanglakaristus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles