Video ja galerii: Martin Leok võidutses kestvuskrossi avaetapil

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valgamaal Vilaski krossirajal anti avalöök selle aasta suvistele Eesti kestvuskrossi meistri- ja karikavõistlustele, kus oli stardis üle 150 sportlase Eestist, Soomest ja Lätist. Kahetunnise soolotsiklite võidukihutamise võitis kiirel ja raskel liivarajal Martin Leok (Sõmerpalu MK, KTM).

Leok haaras liidrikoha juba esimesel ringil ja hakkas kohe teistega vahet kasvatama. Lõpus edestas ta teist kohta juba ringiga. Sõidu esimesed ringid sõitis teisel kohal lätlane Ligis Ulimons (Kawasaki), kuid siis möödusid temast Leoki klubikaaslane Elary Talu (KTM) ja Jüri Triisa (RedMoto Honda Racing, Honda). Triisa möödus peagi Talust ja lõpetas sõidu teisena. Talu jäi lõpus Triisast 23,6 sekundit. Esikolmiku moodustas ühtlasi ka E2 klassi poodiumi. Üldarvestuses neljas Jari Alanen (Paikuse MK, Kawasaki) oli parim E1 klassis. Väga tublit sõitu tegi Reio Engman (Lääne MK, Yamaha), kes lõpetas viiendana oli Veteranid +40 arvestuse võitja. Esikuuiku lõpetas Ulimons, kes oli E2 klassis neljas.

E1 klassis olid Alaneni järel teine Priit Biene (RedMoto Honda Racing, Husaberg) ja kolmas Tarvi Remmelgas (Kagu MK, Kawasaki). E3 arvestuses moodustasid esikolmiku Egon Üpraus (Stingray Extreme, KTM), Argo Keerme (Jõhvi MK, KTM) ja Janar Eerik (Sõmeru Racing, Kawasaki).

Enduro masinaklassis oli parim Rene Jõgimaa (RedMoto Honda Racing, Husqvarna), teine Andres Arro (Husaberg) ja kolmas soomlane Pasi Salonen (TM).

Juuniorite 85cc klassis tegi parimat sõitu Marek Künnapas (Energia SK, KTM), kes lõpetas sõidu üldarvestuses võimsamate tsiklite seas kõrgel 14ndal kohal. Selles klassis tuli teiseks Kermo Uue (Motoklubi AEX) ja kolmandaks Herman Maier (Motoklubi K-K, KTM).

Harrastajate B klassis võitis Siim Rotmeister (Pärnu MC, Honda), kellele järgnesid Avo Ärm (Suzuki) ja Janis Kaljas (Yamaha) Kohila motoklubist. Harrastajate C klassi arvestuses oli parim Tarmo Jaasi-Tamm (Motoklubi K-K, KTM), teine Ivo Pärle (Sõmerpalu MK, Kawasaki) ja kolmas Rene Peilman (Pärnu MC, Yamaha). Selles klassis tegi oma motospordidebüüdi ka Eesti parim suusataja Aivar Rehemaa, kes oli Vilaskis alles kolmandat korda tsikli seljas. See aga meest ei heidutanud ja ta sõitis sõidu vapralt lõpuni ning oli C klassis 30-s.

Naisi käis rajal ühtekokku viis, kellest parimaks osutus soomlanna Anu Nummela (KTM), kes edestas kaasmaalannat Annamaria Karikuusit (Yamaha) ja Kris Jalast (Sõmerpalu MK, TM).

Veteranide 40+ klassis järgnesid Engmanile Paikuse motoklubi sõitjad Toivo Nikopensius ja Aivo Rabbi (mõlemad Yamaha). Seenior 50+ arvestuses moodustasid esikolmiku Jüri Makarov (Pärnu MC, Honda), Jaanus Nuut (Stingray Extreme, KTM) ja Madis Pool (Pärnu MC, Yamaha).

Quadracerite 90-minutilist sõitu asus alguses juhtima Henri Mündi (Quad MK, KTM), kuid juba teisel ringil möödus temast Siim Vaide (RedMoto Honda Racing, KTM), kes ebaõnnestus stardis ja pidi enamustest konkurentidest esmalt mööda pääsema, et siis lõpuks Mündile järgi jõuda. Vaide võttis lõpuks ka kindla võidu edestades Mündit lõpuks 1 minuti ja 50 sekundiga. Kolmandaks sõitis end Martin Toovis (ART-Suzuki), kes kaotas Vaidele juba 2 minutit ja 52 sekundit. Neljandana lõpetanud Martin Filatov (Catwees Honda Racing, ART-Suzuki) kaotas aga Toovisele ainult paari sekundiga.

Quadide harrastajate klassis võidutses Taavi Raadik (Paikuse MK, Honda), kellele järgnesid Rainer Palu (Pärnu MC, Yamaha) ja Andres Timmusk (Äksi MK, Can-Am).

Quadidega sõitsid koos ka kaks ATV-de klassi. Suuremas üle 750cc klassis moodustasid esikolmiku Can-Am masinatel võistelnud Ahti Koort (Tartu MKK), Alo Linkolm (Motobox RT) ja Raimond Rauba (AV Motors). Väiksematel alla 750cc masinatel oli parim Lennart Kiivit (Motohai, Can-Am), kes edestas klubikaaslast Kalev Kõivsaart (Can-Am) ja Tanel Veerpalu (Motobox RT).

Poiste Quad 100 ja Quad 200 ühissõidus osutus kindlalt parimaks Kevin Saar (Pärnu MC), kes sai parima stardi ja ei andnud konkurentidele mingit sõnaõigust. Teisena lõpetanud Brandon Bogatsov (Motoklubi K-K) jäi võitjast 1 minut ja 7 sekundit ja kolmandana üle lõpujoone tulnud Bogatsovi klubikaaslane Karl-Kristjan Kajak juba 2 minutit ja 13 sekundit. Kõik eelpool mainitud noormehed võistlesid Hondadel ja kuulusid suuremasse Quad 200 klassi. Quad 100 esikolmiku moodustasid samuti Honda tsikleid kasutanud Joosep Eelmäe (Pärnu MC), Patric Kurvits (Kagu MK) ja lätlane Atis Breds.

Kõige pisemas Quad 50cc klassis võitis ülivõimsalt Tanel Põdra (MX Racing Team, Apex), kes asus võistlejaterivi etteotsa juba avaringil ning edestas teise ja kolmandana lõpetanud Karl Robin Rillot (Motoklubi K-K, Apex) ja Marcos Kaske (Freedom Feelers MK, Cobra) ühe ringiga. Ülejäänud konkurendid jäid liidrist juba kaks või enam ringi.

Eesti kestvuskrossi meistri- ja karikavõistlused jätkuvad 20-ndal aprillil Audru vallas asuvas Potsepa karjääris, kus toimub «Pärnu offroad» nimeline võistlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles