Aigar Leok MM-etapil viies, Rannar Uusna kümnes

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aigar Leok.
Aigar Leok. Foto: TM Racing

Hispaanias jätkusid eile enduro maailmameistrivõistlused, kui Seguros sõideti teine etapp. Samas paigas eelmisel päeval toimunud avaetapil olid Aigar Leok ja Rannar Uusna vastavalt seitsmes ja kümnes ning avasid ka punktiarve. Eilsel etapil sai Leok viienda ja Uusna kümnenda koha.

Teise etapi avakatsel näitas Leok (TM) E3 klassi neljandat aega, Uusna (KTM) oli juuniorite EJ klassis seitsmes. Järgmisel katsel oli Leoki aeg kolmas ja ta jätkas kokkuvõttes neljandal kohal. Uusna oli jälle seitsmes, kuid tõusis koha võrra kuuendaks. Päeva kolmandal katsel oli Leok viies ja ta langes ka tabelis koha võrra, Uusna aeg oli enda klassis kaheksas ja ta langes ka klassiarvestuses samale kohale. Järgneval ekstreemkatsel oli Leok kaheksas ja üldtabelis jätkas ta viiendal kohal. Uusna seevastu oli 11-s ja langes koha võrra.

Viiendal, krossikatsel olid eestlased traditsionaalselt head, Leok enda klassis kolmas, mis tõstis ta neljandaks ja Uusna oli kuues ning temagi tõusis koha võrra. Järgmisel endurokatsel oli Leok viies ja ta langes tagasi viiendale positsioonile, Uusna aeg oli kümnes, kuid üldtabelis ta kohta ei kaotanud. Seitsmendal ja ühtlasi päeva kviimasel ekstreemkatsel oli Leok kolmas tõustes uuesti neljandaks, Uusnal see katse ebaõnnestus, kui ta oli alles 15-s, õnneks üldtabelis langes ta ainult ühe koha. Krossikatsel oli Leok viies ja ta langes tagasi viiendaks, Uusna aeg oli kümnes ja tema koht ei muutunud. Viimasel endurokatsel näitas Leok neljandat aega, aga sellest ei piisanud, et üldtabelis kõrgemale tõusta. Uusna lõpetas päeva 15-nda ajaga ning langes ühe koha võrra kümnendaks.

E3 klassis võitis Hispaania teise etapi hispaanlane Ivan Cervantes (KTM), kes oli parim ka esimesel etapil. Talle järgnesid soomlane Matti Seistola (Sherco, +32,3 sekundit), kes oli esimesel etapil kuues ja kolmandaks tuli esimese päeva teine mees austraallane Matthew Phillips (KTM, +45,3). Neljandaks platseerus esimesel etapil sama koha saavutanud Luis Correia (Beta) Portugalist, kes kaotas Phillipsile ülinapi 0,2 sekundiga. Leok kaotas Correiale omakorda 3,1 sekundiga.

MM-arvestuses juhib maksimaalse 40 punktiga Cervantes, teine on Phillips (32 punkti) ja kolmas Seistola (27 p). Leok tõusis 20 punktiga kuuendaks.

«Võistlus oli hea. Oleks tahtnud ikka poodiumile saada, aga kahjuks jäi kolm sekundit puudu. Sõit ise oli hea ja tunne parem, kui eile, aga jäi tsipa puudu. Sams ei ole hullu, sest palju sõite on veel ees. Järgmisel nädalavahetusel jätkub MM juba Portugalis ja seal proovin poodiumile saada,» rääkis Leok.

Uusna jäi EJ klassi võitjast britt Daniel McCanney'st (Beta), kes võitis ka esimese etapi, lõpuks 2 minutit ja 24 sekundit. Teiseks tuli avaetapi kolmas itaallane Giacomo Redondi (Beta), kes kaotas võitjale 32,5 sekundit. Kolmas oli seekord esimese etapi teisena lõpetanud prantslane Loic Larrieu (Husqvarna), kes jäi McCanney'st 47,9 sekundit.

MM-liidrina jätkab maksimaalse 40 punktiga McCanney, teine ja kolmas on Redondi ja Larrieu võrdselt 32 punktiga. Uusna tõusis 12 punktiga üheksandale kohale.

«Täna sai siis minu esimene MM-nädalavahetus läbi ja kõik sujus enamvähem hästi kuni viimase katseni, kus suutsin katse alguses ühe tõusu peal kinni jääda ja sinna mäkke läks kogu energia. Hiljem lasin ka kaks korda külje alt ja tänu nendele apsakatele langesin nagu eilegi kümnendaks. Samas sain palju kogemusi jälle juurde ja juba homme lendan Portugali, kus toimub järgmine nädalavahetus teine MM-etapp,» võttis oma MM-debüüdi kokku Uusna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles