Eurosport: Endine Arsenali mängumees ühines Süüria ekstremistidega ja kutsub inimesi üles džihaadiga liituma

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria ekstremist.
Süüria ekstremist. Foto: SCANPIX

Eurospordi andmetel astub üks endine Arsenali jalgpalliklubi mängija üles läänemaailma kritiseerivas videos, mille järgi on alust oletada, et endine vutimees on ühinenud Süüria ekstremistidega ning peab islami püha sõda ehk džihaadi.

Eurosport vahendas Inglise väljaande The Sun infot, mille kohaselt avaldati Venemaa veebilehel FiSyria.com video mehest, kes varasemalt kuulus Arsenali ridadesse. Videos üles astuv meesterahvas kritiseerib lääneriikide inimesi ja kutsub inimesi üles džihaadiga liituma.

«On väga oluline, et kaitseksite oma lapsi nende elajate, nende räpaste inimeste eest. Allah ütleb, et nad on kõige hullemad olendid,» räägib näokattega mees videoklipis. «Need, kes arvavad, et nad ei saa meie eest võidelda, võiksid siiski tulla ja meiega ühineda, sest võib-olla saavad nad meid aidata muudmoodi, näiteks meditsiini poole pealt, rahaliselt või anda lihtsalt nõu,» esitab salapärane võitleja üleskutse.

Eurospordi andmetel ei ole videos rääkivat meest võimalik tuvastada, aga teised ekstremistid on tunnistanud, et tegemist on endise jalgpalluriga, kes kuulus Arsenali ridadesse. Lisaks väidetakse, et Portugali päritolu meesterahvas kasvas üles koos Cristiano Ronaldoga.

Arsenali meeskond vastas The Suni arupärimisele, et nemad videos olevat noormeest ei tunne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles