Taas Selveri päästnud Orav: mängueelsel ööl magada ei saanud

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Orav (paremal) suutis pingele vastu pidada ja tõi Selveri jaoks taaskord kastanid tulest.
Oliver Orav (paremal) suutis pingele vastu pidada ja tõi Selveri jaoks taaskord kastanid tulest. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Tallinna Selverit tabas võrkpalli Eesti meistrivõistluste finaalseeria teise kohtumise eel suur tagasilöök, sest meeskonna liider, diagonaalürndaja Hindrek Pulk väänas mängueelsel treeningul põlve ja tema jaoks on hooaeg tõenäoliselt lõppenud. Vaatamata Pulga kaotusele suutis Selver Tartu Bigbanki vastu 0:2 kaotusseisust välja tulla ja 3:2 võita ja seeria 1:1 viigistada.

Vigastatud Pulga asemel mängis diagonaalründaja kohal 18-aastane Oliver Orav, kes tegi korraliku esituse, tuues meeskonna resultatiivseimana 18 punkti.

«Öösel magada ei saanud, erinevad stsenaariumid käisid peast läbi, kuidas ma õnnestun või ebaõnnestun,» rääkis Orav pärast kohtumist. Noor mees sai Pulga vigastusest teada eile õhtul, kui naasis A-klassi mängudelt, olles pidanud kolme päevaga viis kohtumist. «Kui meeskonnakaaslaste käest kuulsin, siis algul mõtlesin, et see on nali. Õhtul kell 8 helistas aga ka peatreener Avo Keel ja ütles, et nüüd on nii, et pead homme minema ja panema.»

«Hommikul oli jalg pehme ja soojendusel ikka käsi veidi värises, aga et sain kohe alustada, siis suutsin mängu sisse elada ja kokkuvõttes tuli enam-vähem välja,» sõnas Orav, kes kogu hooaja kandis lisaks liidrirolli Võru/Noortekoondiseses, ent on Selverit rasketest olukordadest välja aidanud ka hooajal varasemalt. Hooaja esimeses omavahelises kohtumises Tartuga, kus samuti 0:2 taha jäädi, ent lõpuks suuresti tänu tema tegutsemisele 3:2 võideti.

«Koormus on sel hooajal tõesti üsna metsik olnud ja eks selg ja jalad annavad tunda ka, aga selline on tippsportlase elu ja pole midagi, kannatan ära,» rääkis Orav. «Nüüd saab paar päeva puhata ja nädalavahetusel uuesti uue hooga.»

0:2 kaotusseis Oravat verest välja ei löönud. «Rando Ringmets on mulle ammu õpetanud, et seisust olenemata tuleb alati lõpuni võidelda,» lisas mängija.

Finaalseeria mängitakse nelja võiduni, järgmine kohtumine toimub 10. aprillil kell 20:00 Tartu Ülikooli Spordihoones.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles