Pistoriuse kaitsekõne: meil oli suhtes lihtsalt halb päev

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius.
Oscar Pistorius. Foto: SCANPIX

Oma tüdruksõbra Reeva Steenkampi mõrvas süüdistatav Lõuna-Aafrika Vabariigi paraolümplane Oscar Pistorius jagas täna teist päeva kohtupingis ütlusi ning kommenteeris enda ja Steenkampi tekstsõnumite vahetust, mis varasemate tunnistuste kohaselt heitis Pistoriusele halba varju.

Varasemalt oli protsessi käigus läbi vaadatud tõendid, mille järgi saatis Steenkamp pärast üht avalikus kohas toimunud tüli Pistoriusele sõnumi, kus tunnistas, et kardab vahepeal teda. «Ma kardan sind mõnikord selle pärast, kuidas sa mu peale vihastad ja mu tegude peale reageerid,» seisis ühes sõnumis, mille saatis Steenkamp paar nädalat enne oma surma.

Pistorius kommenteeris täna kohtupingis seda sõnumit ning väitis, et «ilmselt olin lihtsalt liiga tundlik, ebakindel ja armukade», andes mõista, et reageeris sõnumile eelnenud tülis üle. Kuulus paraolümplane lisas kohtupingis, et saatis Steenkampi smsile ka vastuse, mis oli järgneva sisuga: «Tahan sinuga rääkida, tahan selle omavahel ära klaarida... Palun vabandust nende asjade pärast, mida ütlen ilma mõtlemata.»

Kogu eelnevast tülist ja smsidest tekkinud olukorra kohta esitas Pistorius kohtule vabanduse. «Mu daam (vihjates kohtunikule, kes lõpuks otsuse langetab- toim.), arvan, et meil oli suhtes lihtsalt halb päev,» teatas Pistorius. Kaitseadvokaat Barry Roux küsis lisaks kuulsalt paraolümplaselt, kas tema ja Steenkampi erimeelsused said lahenduse, ning Pistorius vastas sellele jaatavalt.

Pistoriusele on esitatud süüdistus oma tüdruksõbra Steenkampi surnuks tulistamises, mees on oma süüd eitanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles