Briti ajaleht: Läti jalgpallikoondis võib Tallinnas EM-valikmänge pidada

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti jalgpallikoondis.
Läti jalgpallikoondis. Foto: SCANPIX

Briti ajaleht The Telegraph kirjutas, et Läti võib 2016. aasta EM-valiksarja kohtumisi pidada Tallinnas Lilleküla staadionil, kuna lätlastel pole praeguse seisuga ühtegi UEFA nõuetele vastavat areeni. Eesti Jalgpalli Liidu avalike ja koostöösuhete osakonna juhataja Mihkel Uibolehe sõnul on selline stsenaarium siiski ebatõenäoline, kuna lätlased saavad oma asjad ikkagi korda.

Võrreldes varasemate aastatega on UEFA kehtestanud valikmängude korraldamisele uued ja karmimad nõuded. Üle vaadatakse näiteks tribüünid ja kaamerate platvormide arv. Nii on vastavalt mängude kategooriatele (Eesti valikmängudest on kohtumine Inglismaaga A-kategooria mäng, Leedu ja Šveitsiga matšid on B-kategooria ning Sloveenia ja San Marino kohtumised C-kategooria kohtumised) paika pandud kindel kommentaatorite kohtade arv ja meediaga seotud alade arv ning suurused. Lätlastel kuluks Skonto staadioni puuduste likvideerimiseks umbes 300 000 eurot.

«Kuna valikmängudes on nüüd kasutusel sama kontseptsioon nagu Meistrite liigas, siis kõik mänge võõrustavad staadionid peavad välja nägema sarnased ja teleülekannete kvaliteet peab vastama senisest kõrgematele standarditele,» tutvustas Uiboleht. «Meil ei olnud tele tehniliste nõuete osas probleeme erinevalt Lätist ja Leedust. Oleme nende probleemidest kuulnud, kuid oleme kindlad, et need lahendatakse ära. Pole ühtegi põhjust, miks lätlased ei peaks neid probleeme ära lahendama.»

Samas ootab ka Lilleküla staadionit mai alguses ees veel inspektorite külastus, kus kontrollitakse üle, kas kõik vajalik on valikmängudeks olemas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles