Pistorius tunnistas Steenkampi tapmist: ma tegin vea

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius kohtusaalis.
Oscar Pistorius kohtusaalis. Foto: SCANPIX

Lõuna-Aafrika Vabariigis jätkus täna kohus paraolümpiamängude mitmekordse võitja Oscar Pistoriuse üle, keda süüdistatakse elukaaslase Reeva Steenkampi tapmises. Süüdistaja Gerrie Nel ristküsitles täna Pistoriust ja näitas kohtusaalis ka Steenkampi kuulihaavaga peast tehtud fotot.

Pistorius tunnistas, et Steenkamp hukkus just tema käe läbi, kuid märkis siiski, et tegemist ei olnud tahtliku tapmisega. «Ma tegin vea. Minu eksimus maksis Reevale elu,» vahendab Reuters Pistoriuse sõnu.

«Sa tegid vea? Sa tulistasid teda ja tapsid ta! Tunnista seda. Ütle, et sina tulistasid ja tapsid Reeva Steenkampi!» teatas süüdistaja Gerrie Nel kohtusaalis Pistoriusele.

Süüdistajad üritavadki praegu tõestada, et Pistorius tappis Steenkampi ettekavatsetult ja nõuavad mehele pikka vanglakaristust. Nii küsis ka süüdistaja, kas ta tappis Steenkampi ettekavatsetult. «Mul ei olnud plaanis Reevat tappa,» vastas Pistorius.

Pistorius jäi endiselt kindlaks enda versioonile, mille kohaselt ta pidas Steenkampi sissetungijaks. Samas näitas Nel kohtusaalis fotot Steenkampi haavatud peast peast. Pistorius keeldus aga fotot vaatamast ning lisas, et ta üritas Steenkampi tol saatuslikul õhtul veel päästa.

Lisaks näidati täna kohtusaalis videot, kus Pistorius oli lasketiirus ja tulistas kaugemal asuvat arbuusi. Seejärel oli videost kuulda, kuid Pistorius võrdles tabamuse saanud arbuusi ja inimese pead. «Minu sellised laused muudavad mind väga kurvaks,» sõnas Pistorius seepeale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles