Tallinna Kalev alistas tugeva avaveerandi toel TTÜ

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Kalevi korvpallur Dennis Mims.
Tallinna Kalevi korvpallur Dennis Mims. Foto: Urmas Luik

Eesti korvpalli meistrivõistlustel tehti täna algust veerandfinaalidega, kus Tallinna Kalev alistas tugeva avaveerandaja toel 72:59 TTÜ. Võitjate parim oli 17 punkti ja 14 lauapalliga Asenso Ampim, Kaido Saks viskas resultatiivseimana 20 punkti. Reimo Tamme arvele jäi 14 punkti. TTÜle tõid Joonas Järveläinen ja Jaan Puidet mõlemad 10 punkti. Teine kohtumine peetakse juba reedel ja kolmas pühapäeval.

Tallinna Kalev - TTÜ 72:59

Kalev: Saks 20 p, Ampim 17 p + 14 lp, Tamm 14 p, Paiste 11 p, Lindmets 4 p, Mims 3 p, Roos 3 p

TTÜ: Puidet 10 p + 10 lp, Järveläinen 10 p, Raadik 9 p + 9 lp, Kaja 7 p, Arnold 7 p, Akenpärg 7 p, Keres 5 p, Keedus 4 p

Mängu käik:

Avaveerandaja võitis kodusaalis mängiv Kalev üllatavalt suurelt 22:8, kuid teise veerandaja alguses hoidis TTÜ vastased enam kui kolme minuti jooksul nullil ja viskas ise järjest üheksa vastuseta punkti. Poolajale mindi siiski Kalevi jätkuvalt kindlas 38:23 eduseisus. Kalevi poolel on poolajaks parim mees 13 punkti visanud Kaido Saks, Reimo Tamme arvel on seitse punkti. TTÜle on Rain Raadik, Joonas Järveläinen ja Kristjan Keres toonud igaüks viis punkti.

Kolmanda veerandaja järel juhib Kalev 56:45. TTÜ on saanud vahe paar korda kümnele punktile, kuid mitte alla selle. Saksa arvel on üleplatsimehena 17 punkti. Viimase veerandaja keskpaigas suudab  Kalev aga vahe taas 16 punktile kasvatada ja sellega on mäng ka tehtud.

Enne mängu:

TTÜ KK ja Tallinna Kalev on sellel hooajal pakkunud mitu põnevuslahingut, kuid omavaheliste mängude seis on 3-1 TTÜ-le. Esimese omavahelise kohtumise detsembri alguse võitis Tallinna Kalev 10 punktiga, kuid järgmises kolmes on võidu võtnud põhiturniiri neljandana lõpetanud TTÜ, kirjutab basket.ee.

Järgmisel nädalal Kaasanisse ISBLi finaalturniirile sõitev TTÜ KK alustab play-off-mängudega teistest varem ning esimene poolfinalist võib selguda juba sellel pühapäeval, sest Tallinna meeskonnad mängivad teise kohtumise reedel (11.04) ning seeria kolmanda mängu pühapäeval (13.04). Reeglina on seeria esimene ja kolmas mäng kõrgema koha saavutanud meeskonna koduväljakul ehk siis mäng peaks toimuma TTÜs, kuid poolte kompromisslahendusena seoses saali jagamisega teiste spordialade ning võistlustega toimub seeria esimene mäng Kalevis ning järgmised kaks TTÜs.

Veerandfinaalseeria mängitakse kolme võiduni ning vajadusel on neljas mäng taas Kalevis ning viies TTÜ Spordihoones, aga need juba pärast TTÜ naasmist Venemaalt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles