Mourinho tõmbas olulisel hetkel kaardipakist taas kaks jokkerit

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koos hoolealustega väravat tähistanud Jose Mourinho (paremalt teine) andis samas ka Andre Schürrlele hüva nõu.
Koos hoolealustega väravat tähistanud Jose Mourinho (paremalt teine) andis samas ka Andre Schürrlele hüva nõu. Foto: AP/Scanpix

Viimasel kümnel aastal jalgpallimaailma üheks kõmulisemaks peatreeneriks saanud Jose Mourinho tõestas teisipäeva õhtul taas oma osavust ja oskust tähelepanu tõmmata. Chelsea alistas Mourinho juhendamisel Meistrite liiga poolfinaali korduskohtumises 2:0 PSG ja pääses tänu võõrsil löödud väravate reeglile poolfinaali. Legendaarne portugallane jõudis oma treenerikarjääri jooksul Euroopa tugevaimas klubisarjas nelja parema sekka viiendat aastat järjest ja üldse kaheksandat korda.

Eelmisel nädalal võõrsil PSG-le 1:3 kaotanud Chelsea jaoks algas kohtumine mustades toonides, kui nende tänavuse hooaja säravaim mängumees Eden Hazard pidi juba 18. minutil vigastuse tõttu väljakult lahkuma (Hazard peab pidama kuni kolme nädala pikkuse mängupausi), ja sel hetkel tundus, et Londoni klubi jaoks võib olla rong selleks aastaks läinud. Samas hakkas seejärel aga Mourinho X-faktor taas tööle.  

32. minutil viis Hazardi asemel vahetusest väljakule tulnud Andre Schürrle Chelsea juhtima, edasipääsu taganud värava lõi 87. minutil teine vahetusmees Demba Ba. Lisaks täppi läinud vahetustele tõmbas Mourinho tähelepanu ka sellega, kui tormas 2:0 värava järel nurgalipu juurde, et mängijatega koos rõõmustada ja loomulikult anda neile edasi oma tarkuseteri.

«Ma ei tähistanud. Ma läksin sinna, et anda mängijatele viimasteks minutiteks täpsed juhised. See oli minu ainus võimalus seda teha,» teatas Mourinho The Guardiani veergudel. «Vähemalt ma näitasin, et suudan ka ise endiselt joosta.»

Chelsea fännid tõmbavad samal ajal juba paralleele nende jaoks Meistrite liigas võidukalt lõppenud 2012. aastaga, kui toona tuldi kaheksandikfinaalis Napoli vastu samuti avamängu 1:3 kaotusseisust välja. «Oleme poolfinalistid. Kui veerandfinaalis oli kaheksa suurepärast meeskonda, siis kujutage ette, mis saab poolfinaalides,» sõnas Mourinho, kes on karjääri jooksul juhendanud Meistrite liiga võiduni nii FC Porto kui ka Milano Interi. «Meid ootavad ees kuulsad vastased ja juhtuda võib kõike.»

Kui kogenud Mourinho tegi taas oma ära, siis Katarist pärit rahamägede toel Euroopa tippu pürgiva PSG peatreener Laurent Blanc pidi tõdema, et ta mängiti seekord üle. «Meeskonnad on üsna võrdsed ja kokkuvõttes said määravaks Chelsea pisut suuremad kogemused sel tasemel mängides,» märkis Blanc uefa.com-ile.

Samal ajal sai Madridi Real eelmise aasta poolfinaali kaotuse eest revanši Dortmundi Borussia üle. Siiski oli Real ülimalt lähedal, et oma avamängu 3:0 eduseis ikkagi maha mängida. Dortmund teenis tänu Marco Reusi tabamustele 2:0 võidu, kuid sel korral jäi sellest väheks ja Real jõudis neljandat aastat järjest Meistrite liiga poolfinaali.

«See oli meie jaoks kannatuste õhtu, kuid lõpuks võisime rõõmustada edasipääsu üle. Cristiano Ronaldo on nüüd terve, kuid otsustasime temaga mitte riskida. Poolfinaalideks on ta täie tervise juures,» sõnas Reali juhendaja Carlo Ancelotti.  

«Kui ma lõin pärast mängu vigastatud Neven Suboticiga käsi kokku, siis ta ütles, et on uhkusega selle meeskonna liige, ja ma näen neid asju täpselt samamoodi,» vaatas Dortmundi juhendaja Jürgen Klopp veidike juba ka tuleviku suunas.

Dortmund tegi samas tuleviku osas eile ka reaalseid samme, kui Müncheni Bayernisse siirduvale Robert Lewandowskile palgati asendaja. Dortmund on juba varasemalt teada andnud, et nad kavatsevad suvel meeskonda mitme mängijaga tugevdada ning esimeseks liitujaks on praegu Berliini Hertha ridadesse kuuluv Kolumbia koondise ründaja Adrian Ramos, kelle eest maksti 10 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles