Arsenali täht: kui karikaid ei tule, soovin lahkuda

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Santi Cazorla.
Santi Cazorla. Foto: SCANPIX

Londoni Arsenali jalgpalliklubi tähtmängija Santi Cazorla lausus portaalile 360 Sport antud intervjuus, et klubis puudub hetkel võitjamentaliteet ning kui lähiajal midagi ei võideta, soovib ta lahkuda.

«Meil on olnud mitmes mängus ebaõnne. Manchester Unitedi vastu oli meil võiduvõimalus ja Bayerni vastu eksis [Mesut] Özil penaltil. Me ei suutnud sellest üle saada, et Meistrite liigas välja langesime. Ja kaotus Stoke’ile oli viimane piisk. Ei saa Stoke’ile kaotada, kui soovid meistriks tulla. Meil pole võitjamentaliteeti, peaksime rohkem endasse uskuma. Vahel võib napi võitlusvaimuga ära harjuda – seda me teha ei tohi. Arsenal on suure ajalooga klubi ja jääb selleks alati, kuid peame tulevikku vaatama,» sõnas hispaanlane.

Cazorla meelest vajab Arsenal, kes ostis läinud suvel rekordilise 42,5 miljoni naela eest Mesut Özili, rohkem tippmängijaid. «Arsenalil on kõik olemas, et võita. Ajalugu, taristu, suurepärane staadion ja head mängijad, kuid peame tähtsatel hetkedel sammu edasi tegema ja tooma klubisse parimad mängijad, sest ilma selleta jääme teiste sabas sörkijateks. See teebki teistega vahe sisse. Manchester City ostis Fernandinho ja [Alvaro] Negredo ning isegi Manchester United tõi endale [Robin] van Persie ja [Juan] Mata. Arsenal teab, mida on vaja järgmiseks hooajaks teha, kuid tiitlit võita on ilma selliste käikudeta praktiliselt võimatu,» leidis Cazorla.

Hispaanlane sõlmis alles märtsis Arsenaliga uue lepingu, mis hoiab teda klubis veel kaks hooaega, kuid tunnistas nüüd, et tal on kiusatus lõpetada karjäär siiski kodumaal. «Tahan tiitleid ja karikaid võita, selleks ma Arsenali tulingi. Igal mängijal on sama soov. Oleme mitu-mitu aastat ilma karikata lõpetanud. Ja kui me nüüd ka ei võida, on mu järgmiseks eesmärgiks leida klubi, kus see on võimalik. Ma ei taha praegu ühtegi ust kinni lüüa, aga kui saan 31-aastaseks, hindan olukorda ja valin parima võimaliku variandi. Niisugusel juhul sooviksin üle kõige Hispaaniasse naasta,» lausus 29-aastane Cazorla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles