Atletico võib sobimatu loosi korral poolfinaaliks põhimehest ilma jääda

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thibaut Courtois.
Thibaut Courtois. Foto: SCANPIX

Neljast Euroopa Meistrite liiga poolfinalistist ootab homse loosimise tulemusi kõige ärevamalt Madridi Atletico, sest ebasobiv loos võib neile tähendada, et klubi lähiajaloo kahes kõige tähtsamas mängus tuleb läbi ajada ilma suurepärases hoos oleva väravavahi Thibaut Courtois’ teeneteta.

Londoni Chelsea loodab samal põhjusel aga saada vastaseks just Atleticot. Nimelt kuuluvad Courtois’ mängijaõigused Chelseale ning laenulepingus on kirjas punkt, et belglane võib omavahelistes mängudes platsil viibida vaid suure rahasumma tasumise korral. Atletico president Enrique Serezo lausus Hispaania raadiojaamale Onda Cero, et summa on suur – räägitud on koguni 3 miljonist eurost ühe mängu kohtu – ning Atletico rahaline seis ei võimalda neil mitte mingil juhul seda raha Chelseale maksta. Klubi eelarve on suures sõltuvuses laenudest ja kolmandate osapoolte investeeringutest.

Atletico on sel hooajal Meistrite liigas ainuke kaotuseta meeskond ning neile on löödud kõige vähem väravaid. Eile alistati veerandfinaali kordusmängus 1:0 Barcelona, kes pole tänavu viies omavahelises kohtumises suutnud veel kordagi Atleticot lüüa ning on Courtois’ selja taha saatnud kõigest kaks palli. Klubi teine väravavaht on 34-aastane Dani Aranzubia, kes on tänavu platsil käinud vaid ühe korra – veebruari algul kuulus ta liigamängus Almeria vastu algkoosseisu, kuid sai mängu 84. minutil punase kaardi ja saadeti platsilt minema. Atletico kaotas mängu 0:2.

Samasuguseid olukordi on Meistrite liigas ette tulnud varemgi – näiteks hooajal 2003-04 laenas Madridi Real ründaja Fernando Morientese Monaco klubile, kuid ei lisanud lepingusse mingit klauslit. Morientes lõi veerandfinaalis Reali võrku kaks palli ning vedas Monaco Meistrite liiga finaali. UEFA reeglid ei luba laenul oleva mängija omanikklubil kellegi mängimist keelata, küll aga on lubatud panna lepingusse «mängi ja maksa» klausel, mida Chelsea ongi antud juhul kasutanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles