Kahe ajastu lõpp Meistrite liigas

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ManU pettunud ründaja Wayne Rooney. Tuleval hooajal MAnchester Unitedi Meistrite liigas suure tõenäosusega ei näe.
ManU pettunud ründaja Wayne Rooney. Tuleval hooajal MAnchester Unitedi Meistrite liigas suure tõenäosusega ei näe. Foto: SCANPIX

Jalgpalli Meistrite liigas jõudis kolmapäeva õhtul lõpule üks suurepärane seeria ning suure tõenäosusega katkes veel teinegi. Euroopa tippjalgpalli hiljutine valitseja FC Barcelona kaotas oluliselt oma positsioone mullu, kui poolfinaalis kaotati kahe mängu kokkuvõttes 0:7 Müncheni Bayernile. Tänavu langeti aga konkurentsist veerandfinaalis, viimati ei jõudnud nad nelja parema sekka aga hooajal 2006/07.

Veerandfinaali avakohtumises koduväljakul Madridi Atleticoga 1:1 viiki mänginud Barcelona sai koduse rivaali käest võõrsil valusa 0:1 kaotuse ja nii jõudis 40 aasta pikkuse pausi järel poolfinaali hoopis Madridi klubi.

«Tulemusel on alati alati põhjus. Kui Atletico oli parem, siis lõid nad ka värava. Meil oli ka võimalusi ning üks värav oleks olukorda totaalselt muutnud,» sõnas FC Barcelona juhendaja Gerardo Martino uefa.com’ile.

«See meeskond ei tunne piire. Unistagem edasi! Järgmine vastane tuleb väga raske, kuid praegu lükkasime välja ühe parema meeskonna – ehk isegi parima,» rõõmustas Atletico võiduvärava löönud Koke.

Samal ajal sai kolmapäeva õhtul suure tõenäosusega lõpu üks veelgi pikem seeria. Tänavu Inglimsaa meistrivõistlustel kahvatult esinev Manchester United jäi võõrsil 1:3 alla Müncheni Bayernile ning kahe mängu kokkuvõttes pääses skooriga 4:2 edasi Bayern. Kuna ManU on Inglismaa kõrgliigas viis vooru enne hooaja lõppu alles seitsmendal kohal, siis on ülimalt tõenäoline, et Manchesteri klubi järgmisel hooajal Meistrite liigas ei mängi, viimati jäädi Euroopa tugevaimast klubisarjast eemale hooajal 1995/96.  Samas pole üldse võimatu, et ManU jääb eemale ka Euroopa liigast, eurosarjas ei pallinud nad viimati hooajal 1989/90.

«Järgmisel hooajal ei mängi me Meistrite liiga jalgpalli, kuid me ei ole sellest kohast väga kaugel. Loodetavasti oleme aasta pärast tagasi. Kavatseme meeskonda tugevdada ja tõusta taas tippkonkurentsi,» teatas ManU juhendaja David Moyes.

Euroopa jalgpalli valitsejaks pürgiv Bayern jõudis Meistrite liigas poolfinaali nüüd kolmandat aastat järjest. «Alati öeldakse, et Bundesligat on lihtne võita ja jätkata seejärel kõrgel tasemel mängimist. See ei ole aga nii,» rääkis Bayerni juhendaja Pep Guardiola. «Mängijad andsid endast maksimumi ja nad teenisid koha poolfinaalis auga välja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles