Kangerti klubi liideti võimsa eelarvega organisatsiooniga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Astana tempokas ja võidukas meeskond, vasakult teine Tanel Kangert.
Astana tempokas ja võidukas meeskond, vasakult teine Tanel Kangert. Foto: AP / Scanpix

Kasahstani pealinnas Astanas on loodud profispordi toetamiseks katusorganisatsioon, mis koondab enda alla linna kaheksa tippvõistkonda ja kaks individuaalset sportlast, vahendab spordipartner.ee.

Astana Professionaalsete Spordiklubide Liidu patroon on Kasahstani president Nursultan Nazarbajev ning sinna kuuluvad jalgrattur Tanel Kangerti koduklubi Astana Cycling Team, Astana Arlans (poks), Astana Motorsport (ralli), Astana Barys (jäähoki), Kasahstani Barysy (rahvuslik maadlus) ning Astana korvpalli-, jalgpalli- ja veepalliklubi. Individuaalsetest sportlastest on nimekirjas tõstmises kaks korda olümpiavõitjaks kroonitud Ilja Iljin ning Sotši olümpial iluuisutamises pronksi võitnud Deniss Ten.

Astana Professionaalsete Spordiklubide Liidu aastane eelarve on 72,2 miljonit eurot, mille katab Kasahstani riiklik fond Samruk-Kazyna. «Kahe aasta jooksul tahame, et klubide kaubamärgid saaksid tuntuks terves maailmas,» lausus liidu juht Darhhan Kaletajev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles