Eesti neljapaat avab homme võistlushooaja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti paarisaeruline neljapaat.
Eesti paarisaeruline neljapaat. Foto: meinruderbild.de

12.-13. aprillini toimuvad Zagrebis Horvaatia lahtised meistrivõistlused sõudmises, kus hooaja esimese võistlusstardi teeb ka Eesti paarisaeruline neljapaat. Laupäeval asutakse starti ühepaatidel, pühapäeval istutakse kahe- ja neljapaatidesse.

Paatkonna liige Kaspar Taimsoo: «Horvaatia võistluste näol on tegemist kõrge klassi võistlusega, kus on kohal palju tugevaid sõudjaid üle Euroopa, kelle seas näiteks Itaalia, Sloveenia, Austria ja ka Läti sõudjad. Kuna neljapaate on sellel korral võistlemas ainult neli, siis paneme põhijõu kahestele ja neljapaadi osas panustame eelkõige heale meeskonnatööle.»

Peamiste konkurentide, olümpiamängude teise koha, Horvaatia neljapaadi eemalejäämine võistlusest annab Taimsoo sõnul aga hea eelise regati võitmiseks just neljapaadi kategoorias. «Neljapaadi võistluse puhul on see, et kui kahestel endast kõike välja ei pane, siis on suur lootus sealt esikoht võtta,» selgitab Taimsoo, kuid samas möönab, et ühe- ja kahepaatide osas on konkurents väga tihe.

Kuigi eesmärk on võtta võistlustelt häid tulemusi, on Horvaatia lahtiste meistrivõistluste näol tegemist pigem väga tugeva treeningnädalavahetuse ja vormi testimisega.

Eesti paarisaerulise neljapaadi koosseisu kuuluvad Kaspar Taimsoo, Sten-Erik Anderson, Allar Raja ja Kaur Kuslap.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles