Konkurendi õhku paisanud Maldonado keeldub vastutust võtmast

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esteban Gutierrez (paremal) õhulendu tegemas pärast seda, kui Pastor Maldonado (vasakul) talle otsa sõitis.
Esteban Gutierrez (paremal) õhulendu tegemas pärast seda, kui Pastor Maldonado (vasakul) talle otsa sõitis. Foto: AFP / Scanpix

Vormel-1 sarjas Lotuse tiimis sõitev Pastor Maldonado teatas, et möödunud nädalavahetusel Bahreinis sõidetud etapil toimunud õnnetus, kus ta Esteban Gutierrezele ohtlikult sisse sõitis, ei olnud üldsegi tema süü.

Bahreinis toimunud hooaja kolmandal etapil pääses Sauberi rooli keerav Gutierrez raskest õnnetustest üsna õnnelikult, sest tegi läbi korraliku õhulennu, kui boksist tulnud Maldonado talle külje pealt sisse sõitis ja Gutierreze õhku paiskas.

Korraliku karistuse saanud Maldonado on endiselt kindel, et õnnetus ei olnud tema süü.

«Jah, meil oli kontakt,» rääkis Maldonado. «Arvan, et tegemist oli arusaamatusega mõlemalt poolt. Tema oli kurvi saabudes üle trajektoorijoone ja mina tahtsin täielikult kurvi sisse sõita. Tema ütles, et ei näinud mind, ja mina ei arvanud, et ta pöörab nii,» väitis Maldonado, et ka Sauberi mehel oli oma süü.

Gutierrez aga konkurendiga ei nõustunud. «Esiteks on kõige tähtsam see, et minuga on kõik korras. Mind kontrolliti haiglas igatpidi ja kõik on korras. Mis puudutab õnnetust, siis olin väga üllatunud, et boksist tulnud Pastor mulle otsa sõitis. Ma olin selgelt tema ees. Võtsin kurvi, aga äkki sain pihta ja lendasin üle katuse,» veeretas Gutierrez kogu süü siiski Maldonado õlgadele.

Maldonado teenis juhtunu eest kolm karistust: esmalt sai ta juba etapi kestel boksist läbisõidukaristuse, lisaks määrati talle kolm karistuspunkti ning järgmisel etapil peab ta stardirivis loovutama viis kohta.

Järgmisena sõidetakse vormel-1 sarja etapp Hiinas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles