Kohtunikke kritiseerinud Avo Keel: olen vabanduse võlgu

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avo Keel (keskel).
Avo Keel (keskel). Foto: Margus Ansu

Vahetult pärast Eesti võrkpallimeistrivõistluste kolmanda finaalseeria kohtumist kohtunike tegevust teravalt kritiseerinud Selveri peatreener Avo Keel tunnistas täna oma eksimust ja üle piiri läinud käitumist.

«Mängu ajal ja vahetult pärast seda on emotsioonid laes ja sellest tulenevalt käitusin ja väljendasin end väga teravalt,» vahendas Keele sõnu volley.ee.

«Pingelise mängu ajal ei õnnestu end alati kontrollida, pärast kohtumist sai ebaausalt öeldud kohtunike valeotsuste kohta,» lisas Keel.

Selveri juhendaja pahameelt tekitasid mitmed vaieldavad otsused tähtsate punktide mängimisel, kui peakohtunik Mehis Merilaine otsustas just Tartu meeskonna kasuks. «Olen vilemeeste ees vabanduse võlgu,» sõnas Keel eilse mängu kohta.

«Samas, positiivse poole pealt tuleb rõõmustada, et kõik pole veel kadunud. Pean silmas seda, et suudan enda käitumist analüüsida ja selles ka vigu näha,» ütles Keel intervjuu lõpuks.

Eesti Võrkpalli Liidu peasekretäri Tarvi Pürni sõnul on inimlikult mõistetav, et  finaalseerias kõigil pinged laes, kuid sellegipoolest tuleks taolisi olukordi esmalt siseringis lahendada. Reeglina see nii toimubki. «Kohtunikele on see järelemõtlemise koht, kas juba kohtumise ajal võiks kasutada reeglite järgi ettenähtud hoiatus- ja karistusvahendeid. See aitaks ehk mängu paremini kontrolli all hoida. Tänaseks on oma tegevust analüüsinud nii treener kui kohtunikud ja kokkuvõttes oleme õppetunni võrra rikkamad,» sõnas Pürn.

Eesti meistrivõistluste finaalseeria jätkub laupäeval kell 16:00 Audentese spordihallis, viies mäng peetakse pühapäeval samal ajal samas kohas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles