Pahane Niki Lauda kritiseeris Ecclestone'i: ta hävitab vormel-1 kui sporti

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niki Lauda.
Niki Lauda. Foto: SCANPIX

Omaaegne kolmekordne vormel-1 sarja meister Niki Lauda kritiseeris teravalt sarja praeguse bossi Bernie Ecclestone'i ja Ferrari meeskonna presidendi Luca di Montezemolo käitumist.

Lauda hinnangul on Ecclestone'i kriitika sel hooajal sisse viidud muudatuste suhtes ebavajalik ning hävitab vormel-1 kui sporti.

«Arvan, et kõik sai alguse Austraalias (hooaja esimene etapp- toim.), sest siis kaebasid korraldajad müra puudumise üle ning Bernie (Ecclestone- toim.) on selle üle hädaldanud alates esimest päevast,» rääkis Lauda.

«Siis hakkas asi arenema omasoodu ja di Montezemolo lülitus mängu ning teatas, et kütust pole piisavalt. Sealt hetkest alates viskas igaüks juurde oma isiklikud probleemid ja ma pole kunagi näinud ühe probleemi lahendamiseks nii rumalat käitumist. Kuidas saab nii teha?» kritiseeris omaaegne Mercedese sõitja praeguseid sarja juhfiguure.

«Kui me lõpetaksime ise selle jama, siis läheksid kõik mured ära. Müramure jääks, sest fännid tahavad alati müra kuulda, aga ülejäänud proleemid kaoksid. Üldse poleks kõik pidanud jõudma sellisesse punkti, kus me ise hävitame oma spordi. See oli minu suurim mure,» lisas Lauda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles