Inglise jalgpallimaailm on täna leinas

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillsborough õnnetuses hukkunutele pühendatud lipp.
Hillsborough õnnetuses hukkunutele pühendatud lipp. Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgallimaailm mälestab täna 1989. aasta aprillis juhtunud Hillsborough õnnetust, milles hukkus 96 Liverpooli fänni.

1989. aasta 15.aprillil toimunud staadionikatastroofist möödub tänavu 25 aastat. Traagilises juhtumis kaotas oma elu 96 inimest ja vigastada sai koguni 766 inimest, õnnetuse põhjuseks oli asjaolu, et politsei lasi Liverpooli ja Nottingham Foresti vahel toimunud Inglise karikasarja finaalis tribüünidele liiga palju inimesi.

Täna mälestatakse hukkunuid sellega, et kõikide kohtumiste avavile antakse seitse minutit hiljem ning kõrgemates liigades tehakse samamoodi kuni õnnetuse toimumise kuupäeva ehk 15. aprillini. Seitsme minuti viivituse põhjuseks on asjaolu, et 1989. aasta traagiline matš sai kesta kuus minutit, enne kui see katkestati. Mälestuseks on otsustatud lisada leinamiseks veel üks minut.

Täna on Inglise kõrgliigas kavas kuus mängu ning nende kõikide algusajaks on kohaliku aja järgi märgitud 17.07.

Traagilises sündmuses osalenud Liverpooli klubi saadab homme oma meeskonna üliolulisse kohtumisse Manchester City vastu, sest mõlemad tiimid noolivad Inglise liiga esikohta. Hetkel hoiab esimest kohta just Liverpool, kellel on 33 mänguga kogutud 74 punkti, Cityl on peetud kaks mängu vähem ja nende käes on hetkel tabeli kolmas koht ning 70 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles