Musting finaalipääsust: võit tuli raskemalt, kui arvasin

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva Serviti käsipallimeeskond, keskel peatreener Kalmer Musting.
Põlva Serviti käsipallimeeskond, keskel peatreener Kalmer Musting. Foto: Margus Ansu

Põlva Serviti käsipallimeeskonna peatreeneri Kalemer Mustingu sõnul oskas ta oodata, et Balti liiga poolfinaalvastane Brest muudab nende elu keeruliseks, kuid võit tuli ikkagi raskemalt, kui ta arvas. Pärast kaotatud avapoolaega napsas Serviti siiski võidu 37:30.

«Bresti rünnak oli väga hea ja meie ei saanud kaitses teatud asjadega hakkama. Lisaks tegime esimesel poolajal 9 pallikaotust, mida oli selgelt liiga palju,» rääkis Musting. «Vaheajal rääkisime neist asjadest ning rõhutasin mängijatele, et meil pole siin mingit suurt survet, et me ei mängi Põlva linna peale, vaid proovime mängu nautida.»

Teisel poolajal sai Serviti kaitse pidama ja oma rünnaku jooksma ning pääses kiiresti juhtima. Tõeliselt ohtlikuks Brest enam ei saanudki. Mustingu sõnul oli teise poolaja edus suur roll väravavaht Eston Varuskil. Esimesel poolajal vaid ühe tõrje teinud ja vahepeal varumeestepingile läinud Eesti koondise puurilukk sai teisel poolajal kirja 10 tõrjet. «Ta ütles vaheajal, et ma ei muretseks – ta läheb väravasse ja teeb seal neid asju, mida vaja,» sõnas Musting.

Servi parimana 11 väravat visanud Ardo Puna tõstis samuti esile väravavahi ja kogu kaitsetöö paranemist, mille abil tekkisid võimalused kiirrünnakuteks. «Kui sisse viskan, tuleb kohe juurde ka enesekindlust,» märkis ta. Ta läkitas Bresti värava suunas 13 palli, seega eksis vaid kahel korral. «Eesti koondise mängudes ei saanud ma kordagi platsile, see tekitas motivatsiooni siin nendes mängudes end tõeliselt näidata,» lisas Puna.

Musting tõstis esile ka nurgamängija Raido Peedomaa panust, kes tegi väga hea mängu ja tabas kõik oma kuus viset. «Vahepealne käik koondisse, on temagi motivatsiooni kõvasti tõstnud,» rõõmustas peatreener.

Pühapäeval peetavas finaalis kohtub Serviti Minski SKA ja Riihimäe Cocksi vahelise mängu võitjaga.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles