Võimas algus: Korjus jõudis uue sarja avasõidus poodiumile

Jaan Martinson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Korjus.
Kevin Korjus. Foto: Blancpain

Kevin Korjus kihutas esmakordselt võidu kereautol ning jõudis hoobilt poodiumile. Blancpain GT sarja avaetapil sai ta ART Grand Prix tiimi teise meeskonnaga, kuhu kuulusid ka prantslane Kevin Estre ja hispaanlane Andy Soucek, kolmanda koha.

ART tiimi autodeks on McLaren MP4-12C, mida Korjuse meeskond esialgu liikuma ei saanud. Monza ringrajal oldi nii vabatreeningutel kui ajasõidu eel soojendusel võistlejaterivi tagumises otsas. Kvalifikatsioon sujus siiski enam-vähem ning välja sõideti 11. stardikoht.

Nagu selgus, pole Korjus, Estre ja Soucek mitte niivõrd treeningute, kuivõrd sõidumehed. Kolmetunnist võidusõitu alustas Estre ja paari ringiga oli ta juba kuues. Tige heitlus konkurentidega jätkus ja Estre tõstis meeskonna viiendaks.

Järgmisena istus rooli Korjus. Juhtide vahetus, mille ajal ka autot tangiti ja rehve vahetati, kulges suurepäraselt. Korjus surus gaasi põhja ja kui kõik tiimid olid boksis käinud, kihutas meie mees juba 3. kohal. Korjus kärpis vahe liidri, ART Grand Prix esimese tiimi ja 2. kohal püsinud Sainteloc Racing Audiga mitu head sekundit ning kui sõiduaeg otsa sai ja Soucek rajale sööstis, lahutas teda 2. kohast vaid kaks sekundit.

Viimasel paarikümnel minutil läks tõsiseks andmiseks. Soucek oli Sainteloc Racing Audit kätte saamas, kuid tagant ründas Belgian Audi Club tiimi auto. Järjestus jäi siiski muutumatuks, kolm sõiduvahendit finišeerisid kahe sekundi sees ning nii võis Korjus koos kaaslastega astuda poodiumile šampanjat pritsima.

«Väga raske sõit oli,» tunnistas Korjus teleintervjuus. «Pärast mitte just kõige paremat kvalifikatsiooni suutsime siiski võtta maksimumi.»

Kõige enam rõõmu tegi Korjusele see, et auto, mida kimbutas mingi müstiline viga, lõpuks liikuma saadi ja muidugi ka enda hea sõit. Korjuse ringiajad olid ühed parimad ning ta sai liidritele kõvasti lähemale, kuigi pidi osa ajast tiimi käsul sõitma säästurežiimil.

ART tiimi praegune esisõitja Soucek kiitis, et kõik mehed tegid väga head tööd, nagu ka mehhaanikud. McLaren on kiire auto ning ka järgmistel etappidel on triol plaanis võidelda kõrgete kohtade nimel. Blancpain GT järgmine etapp sõidetakse 25. mail Silverstone’i ringrajal, kuid enne seda on Korjusel kavas kaks kereautode ELMS-sarja etappi – 19. aprillil Silverstone’is ja 18. mail Imolas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles