Eesti krossisõitjad võidutsesid Lätis

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Mägi.
Indrek Mägi. Foto: Martin Gatski

Kegumsi motokrossirajal toimus nädalavahetusel Baltimere karikavõistluste esimene etapp, kus eestlased tõid poodiumikohti mõlemal võistluspäeval.

Laupäeval toimunud quadracerite kõik kolm sõitu võitis eestlane Sten Jupaschevski (Pärnu MC) lätlase Kristaps Veinbergsi ees. Kokkuvõttes tuli kolmandaks Martin Filatov (Kagu MK), kes oli sõitudes vastavalt neljas, kolmas ja neljas. Kaspar Kangur (Paikuse MK) katkestas esimese ja viimase sõidu ning oli teises 16-s, mis andis talle kokku 18-nda koha.

Veteranide klassi võistluses pälvis kolmanda koha Heigo Lauren (Yamamoto Racing), kes oli sõitudes kaks korda neljas ja viimases teine. Kaksikvõidu võtsid lätlased Leons Kozlovskis, kes võitis kõik sõidud, ja Alexandrs Giruts, kes oli kõikides sõitudes kolmas. Teine eestlane Jaanis Merila (Viljandi MK) oli kokkuvõttes 13-s.

Amatööride klassis oli ainus eestlane Tarmo Jaasi-Tamm (Motoklubi K&K) 15-s.

Täna sõideti Kegumsis veel neljas võistlusklassis. Kõige suuremas MX Open klassis hoolitses eestlaste parima tulemuse eest Indrek Mägi (Mägi Racing), kes kukkus esimese sõidu stardikurvis, kuid suutis end lõpuks lätlase Davis Ivanovsi ja Lauri Lehtla (Tikkri Motorsport) järel kolmandaks sõita. Teises sõidus lõpetas Mägi Ivanovsi ja teise lätlase Davis Livsi järel samuti kolmandana, kuid päeva viimases sõidus võttis omakorda kindla võidu Ivanovsi ja Livsi ees. Kokkuvõttes kuulus Mägile Ivanovsi järel ja Livsi ees teine koht.

Lehtla katkestas teises sõidus ja oli kolmandas viies, mis andis talle kokku üheksanda koha. Eestlastest olid veel Andero Lusbo (Kagu MK) 10., Ardo Kaurit (AYR Racing Team) 11. ja Raigo Suia 22.

Masinaklassis MX2 paraku meie sõitjatel kõrgetele kohtadele asja ei olnud, kui Kert Pääbo (MK Lääne) oli kokkuvõttes alles 16-s. Hendrik Talviku (Paikuse MK) oli 18. Ülejäänud eestlased Don Eric Laane, Reio Timmi (Kagu MK) ja Erki Kahro (Kahro Racing) kahjuks punkte ei saanud. Avasõitu esimesed ringid juhtinud ja seejärel kukkunud Kahro päeva ülejäänud sõitudes ei startinud. Õnneks noormehega midagi tõsisemat ei juhtunud ja ta loodab peagi uuesti stardis olla.

85cc klassis oli heas hoos Tamur Talviku (Paikuse MK), kes võitis kaks esimest sõitu ja oli viimases kaasmaalase Andreas Hiiemägi (Kose AMK) järel teine, mis andis talle ka kokkuvõttes esikoha. Hiiemägi, kes oli kahes esimeses sõidus olnud vastavalt kaheksas ja teine, platseerus kokku kolmandale kohale. Teiseks tuli soomlane Matias Murto, kes oli sõitudes vastavalt teine, kolmas ja teine. Eestlastest olid veel Hans Priidel (Yamamoto Racing) 8., Egert Pihlak 21., Robert Saun (mõlemad Motoextreme) 22., Henry Vesilind (AYR Racing Team) 23. Ülejäänud meie poisid Kairo Katkosilt (Kose AMK) ja Madis Lepikov (MK Sinilind) punkte ei saanud.

Kõige väiksemas klassis 65cc sõideti kaks võistlussõitu ja mõlemas osutus parimaks Meico Vettik (Mägi Racing). Teiseks tuli valgevenelane Artsiom Sazanavets, kelle kohad olid teine ja kolmas ning poodiumi madalaimale astmele astus Jörgen-Matthias Talviku (Pärnu MC), kes oli sõitudes neljas ja teine. Eestlastest olid veel Marcel Peldes (Redmoto Honda Racing) 8., Kenth Lusenberg  10., Romeo Karu (Tihemetsa Motoklubi) 12., Martin Michelis (Redmoto Honda Racing) 14., Mikk Kallion (Motoklubi K&K) 21.

Baltimere karikavõistluste teine etapp toimub 19. aprillil Mulgikrossi raames Holstre-Nõmme krossirajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles