Triatleet Kaidi Kivioja lõpetas Euroopa karikaetapi 26. kohaga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaidi Kivioja.
Kaidi Kivioja. Foto: Arvet Mägi

Sarnaselt möödunud aastale tegid tänavusel ETU Quarteira Euroopa karikaetapil hooaja avastardi nii Hans Korman kui Kaidi Kivioja. Portugalis toimunud olümpiadistantsi formaadis võistlus tõi meie triatleetidele paraku kaasa aga rohkelt ebaõnne, mis ei lubanud oma hetkevormi väärilise lõppkohana realiseerida.

Ebaõnnesõduri staatusesse langes eelkõige meie olümpialootus, naiste arvestuses võistelnud Kaidi Kivioja, kel rattaetapile minnes kukkus maha üks rattakingadest, mis kokkuvõttes tähendas arvestatavat kaotust ajas kui ka grupist maha jäämist. Nii tuli Kiviojal teha enamiku 40 km rattadistantsi vältel üksinda tööd, et jooksurajale siirdudes endale kohaparanduseks veel mingisuguseid võimalusi jätta. Kohta parandada meie esitriatleet suutiski, möödudes jooksuetapi käigus mitmest konkurendist.

Ajaga 2:13:03 finišijoone ületanud Kiviojale tähendas see Quarteira etapilt kokkuvõttes 26. kohta, millega ta ise aga sugugi rahule ei jäänud.  Alates käesoleva aasta maikuust Rio de Janeiro olümpiakohta jahtima hakkav Kivioja ei varjanud oma pettumust võistluse sellise käigu üle, seda enam, et kaotust võitjana finišeerinud poolatarile Agnieszka Jerzykile kogunes enam kui kümme minutit.

Ka meeste eliitarvestuses startinud Hans Kormani võistlus ei läinud päris tema enda soovitud rada pidi. Sarnaselt Kaidile, oli ka Kormanil probleeme just rattasõiduga, kus tema aeg osutus seekord üheks päeva nõrgimaks. Korraliku 10 km jooksuga tõstis eestlane küll oma aktsiaid, kuid 63. kohast see teda Portugalis siiski kõrgemale ei aidanud.

Kormani ajaks märgiti finišiprotokolli 02:03:03, võitjana lõpetanud prantslasel Aurelien Raphaeli aeg oli 01:49:24.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles