Servitil polnud finaalis Minski peatamiseks jõudu

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva Serviti kaitseliin on Minski SKA ründaja enda haardesse saanud, kuid mängu võitmiseks seekordsest aktiivsest kaitsemängust veel ei piisanud.
Põlva Serviti kaitseliin on Minski SKA ründaja enda haardesse saanud, kuid mängu võitmiseks seekordsest aktiivsest kaitsemängust veel ei piisanud. Foto: Kristjan Teedema

Põlva Serviti käsipallimeeskond jõudis Balti liigas finaali, ent pidi tunnistama seal Minski SKA paremust.

«Mitte meie ei andnud algusega mängu ära, vaid vastane oli lihtsalt nii võimas, et iga mees tuli ja pani meile ära. Objektiivselt võttes olid nad meist tugevamad,» sõnas Põlva Serviti käsipallimeeskonna kapten Kristjan Muuga pärast Balti liiga finaalis Minski SKA-lt saadud kaotust 26:31.

Vaatamata kodupubliku marulisele toetusele sai Servitile saatuslikuks mängu algus, kui kiirelt jäädi taha 1:6 ning kahest väravast lähemale enam ei pääsetudki. «Pidime algusest peale kaitses aktiivselt mängima ja kiirrünnakutest ise väravaid viskama, kuid ei saanud sellega hakkama,» nentis Muuga. Serviti peatreener Kalmer Musting jätkas: «Enne mängu sai kõik olulisemad momendid läbi räägitud, kuid vastaste jaoks toimis ikkagi kõik täpselt nii, nagu nemad tahtsid.»

Kahvatu mängu algus

Musting juhtis tähelepanu sellele, et nelja tugevama finaalturniiril alustas meeskond kahvatult mõlemat mängu. Kui poolfinaalis Bresti vastu ei saanud see saatuslikuks, siis kõrgetasemelist Minski meeskonda ei suudetud enam püüda.

«Meil tuleb osal meestel alguses kramp sisse. Kui nad sellest ükskord vabanevad, siis hakkavad asjad toimima,» sõnas Musting. «Tegelikult oli karta, et meie venelasest leegionär Pavel Turajev ei suuda kahte päeva järjest heal tasemel mängida. Vahe oligi meeskonna liidrites – Minskil viskasid neli parimat meest kõik üle viie värava, meil olid aga rünnakul tasemel vaid Ardo Puna, Kristjan Muuga ja Andreas Rikken.»

Serviti kahe leegionäri panus jäi finaalis tõesti tagasihoidlikuks. Poolfinaalis väga korralikult tegutsenud Turajev sai finaalis kirja vaid kaks väravat, leedulane Gražvydas Sereicika jäi aga sootuks nullile.

Kuigi mullused Balti liiga pronksmedalid vahetati hõbeda vastu, lootis Musting siiski enamat. «Päris teravaid hambaid me finaalis siiski ei näidanud. Oleme Balti liigas püsinud stabiilselt medalitel, kuid võita pole ammu suutnud. Seekord olid finaalmängud kodus ja seepärast soov ka suurem,» sõnas ta.

Meeskonna raudvara hulka kuuluva Muuga hinnangul võib aga hõbedaga rahule jääda. «Noored mehed on hästi peale tulnud, kuid tähtsates mängudes kipub mõne mehe tegutsemine veel liialt kõikuma,» viitas ta meeskonna noorusele.

Tänapäevane stiil

Kogenud kapteni jutus on iva – põhitegijatest on lisaks talle vanemad mehed veel väravavaht Eston Varusk ja nurgamängija Raido Peedomaa, kuid meeskonnas etendavad suurt rolli ka 19-aastased Henri Hiiend ja Andreas Rikken ning 21-aastane rünnakumootor Ardo Puna.

Serviti püüab mängida tänapäevast aktiivset käsipalli, kus kaitses tegutsetakse agressiivselt ja rünnakul otsitakse kiireid lahendusi. Just selline stiil aitas neil poolfinaalis pärast kaotatud avapoolaega alistada Bresti meeskonna 37:30. «Aktiivne kaitse on väga hea – see küll väsitab rohkem, kuid sobib meie meeskonnale,» hindas Muuga, kes pääses kahe mängu jooksul pingile puhkama vaid vähesteks minutiteks. «Kõik ei laabu veel soovitult, kuid tänapäevane käsipall nõuab just sellises stiilis mängimist,» lisas Musting.

Balti liiga pronksi võitis Soome Riihimäen Cocks, kus võtmerolli mängivad mitmed eestlased. Väravasuul tegi häid tõrjeid Eesti koondise puurilukk Marius Aleksejev, mängu suurimad väravakütid olid aga Kristo Järve ja Kristo Voika. Järve sai kohtumise lõpus nii tõsise peahaava, et viidi kiirabiga Põlva haiglasse, kus talle tehti neli õmblust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles