Eesti neljapaat ja kahepaat teenisid Horvaatias kindla esikoha

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidukad Eesti neljapaad liikmed (vasakult Kaur Kuslap, Allar Raja, Sten-Erik Anderson ja Kaspar Taimsoo) Horvaatias.
Võidukad Eesti neljapaad liikmed (vasakult Kaur Kuslap, Allar Raja, Sten-Erik Anderson ja Kaspar Taimsoo) Horvaatias. Foto: Eesti Sõudeliit

Möödunud nädalavahetusel toimusid Horvaatia lahtised meistrivõistlused sõudmises, kus paarisaeruliste neljapaatide konkurentsis teenisid esikoha Kaur Kuslap, Allar Raja, Sten-Erik Anderson ja Kaspar Taimsoo.

Eesti neljapaadi võiduajaks märgiti 6.12,99. Teiseks tuli Sloveenia ajaga 6.20,83. Eesti ja Sloveenia meeskonnad olid ainsad stardis olnud neljapaadid.

Konkurents oli aga märksa tihedam kahepaatide osas, kus stardis oli 21 paatkonda. Oma tugevust näitasid Allar Raja ja Kaspar Taimsoo, kellele kahepaadi A-finaalides vastast ei olnud. Raja ja Taimsoo võtsid võidu ajaga 6.56,69, teise koha saavutanud Horvaatia paatkond jäi Rajast ja Taimsoost ligi kolme sekundi kaugusele.

Eesti paarisaerulise neljapaadi ülejäänud liikmed Kaur Kuslap ja Sten-Erik Anderson saavutasid kahepaatidel neljanda koha. Kolmanda koha saavutanud Austria meeskonna järel jäi Kuslapil ja Andersonil poodiumikohast puudu vaid 1,7 sekundit.   

«Kuna neljapaate oli stardis vaid kaks, siis konkurents eriti tihe ei olnud, mistõttu on keeruline ka neljapaadi vormi hinnata. Samas oli kaheste sõidust näha, et kõik meeskonnaliikmed on heas hoos, ka Kaur ja Sten-Erik tegid väga tugeva sõidu,» rääkis Raja.

Kahepaadi võidust rääkides sõnab Raja, et vastutuul muutis sõidu ajaliselt pikemaks ja kurnavamaks: «Kuigi distantsi esimesel poolel saime kahe paadipikkust edu, siis vastaste rünnakute tõttu võitluses poodiumikohtade pärast hingetõmbe pausi ei jäänud. Esikoha tõigi efektiivne reageerimine vastaste rünnakule ning hea sõidurütmi hoidmine.»

Raja lisab, et tulemuse näol on tegemist Eesti esimese kuldmedaliga Horvaatia lahtistelt meistrivõistlustelt meeste paarisaerulise kahepaadi kategoorias.

«Võidutahe oli väga suur, kuid vaim ei olnud veel maksimaalseks soorituseks piisavalt terav. Siiski, vaatamata mõningasele tehnilisele rabedusele, ei ole me Croatia Openil varem nii heas hoos olnud, mistõttu võib tulemusega rahule jääda,» märkis Kuslap.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles