Ametlik teade: Red Bulli ja Ricciardo karistus jääb kehtima

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Red Bulli võistkonna juht Christian Horner.
Red Bulli võistkonna juht Christian Horner. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) apellatsioonikomisjon teatas, et ei rahulda Red Bulli vormel-1 võistkonna apellatsiooni seoses Daniel Ricciardo tulemuse tühistamisega hooaja avaetapil Austraalias.

Teisena lõpetanud Ricciardo tulemus tühistati pärast tehnilist kontrolli, sest vormeli kütuse vooluhulga andur ei vastanud FIA nõuetele ning kohtunike sõnul ületati seetõttu järjepidevalt lubatud vooluhulga piiri, milleks on tänavusel hooajal 100 kg/h. Red Bull väitis vastulauses, et FIA tarnitavad andurid on vigased ning seetõttu olid nad sunnitud kasutama oma andurit.

Lisaks võttis Red Bull seisukoha, et FIA direktiivid kütuseandurite kasutamise kohta ei oma tiimidele siduvat jõudu. Ka see arvamus kutsus esile FIA meelepaha. Küll aga pääses võistkond lisakaristusest, mida mitu konkurenti eesotsas Mercedesega neile nõudis, nimetades apellatsiooni esitamist nahaalseks katseks sarjas kehtivaid reegleid eirata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles