Tipneri karikavõistlustel selguvad poolfinalistid

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evald Tipneri karikas.
Evald Tipneri karikas. Foto: Eesti Jalgpalli Liit

Evald Tipneri karikavõistlustel toimuvad täna ja homme kolm veerandfinaali. Täna kell 18 algab Saaremaal Salme staadionil kohtumine Esiliiga keskmiku FC Kuressaare ja Esiliigas B edukalt esineva Tartu FC Santose vahel.

«Mitmendat mängu järjest on meil probleeme väravate löömisega. Santose vastu peame oma võimalusi paremini realiseerima selleks, et suudaksime selle mängu võita,» sõnas FC Kuressaare peatreener Pelle Pohlak. «Meeskond läheb karikamängus FC Santose vastu positiivselt meelestatult ning kõik tahavad sellest mängust võitu ja edasipääsu poolfinaali. Kiviõli mängust saime motivatsiooni, et me suudame mängida head jalgpalli. Kaitse olgu sama hea kui Kiviõli mängus ning ründes üritame omad võimalused kindlalt realiseerida, eriti mina ise,» lisas saarlasest noor ründaja Maarek Suursaar.

«Karikamäng on meie jaoks väga olulise tähtsusega. Oleme seda mängu kaua oodanud ning anname endast 100%. Vastane mängib küll Esiliigas, kuid see meid ei hirmuta. Läheme saarele oma mängu mängima ning usun, et tuleme sealt ka hea tujuga tagasi,» lausus FC Santose peatreener Mikk Laas. «Karikasarja veerandfinaal on meie jaoks väga tähtis mäng. Vastast me ei alahinda, aga läheme seda mängu kindlasti võitma,» lisas ründaja Alar Alve.

Tund aega hiljem, kell 19 kohtuvad Sportland Arenal Premium liiga etteotsa mahtuv Tallinna FC Infonet ja Esiliigas tabeli lõpus sörkiv Tallinna FC Puuma. «See on meie jaoks väga tähtis mäng. Karikamängud on alati väga ettearvamatud, vaatamata sellele, mis liigas ja mis tabelikohta omavad vastased. Et saada poolfinaali, peame selles mängus tõestama, et oleme tõepoolest tugevamad ning sellest tulenevalt ka võitma!» usub oma meeskonda FC Infoneti peatreener Aleksandr Puštov.

«Ees ootab meie meeskonna jaoks vastutusrikas mäng! Võit Puuma üle viiks meid Eesti karika poolfinaali ning see oleks meie klubi jaoks tõsine saavutus! Eesmärk on meil kõigil üks – pääseda Euroopa liigasse! Meeskond on tõsiselt meelestatud: tuleb mängida distsiplineeritult ja realiseerida kõik oma momendid! Loodan, et meie fännid elavad meile samuti kaasa!» oli mängija Jevgeni Gurtšioglujants põnevil.

«Meeskond on viimases kahes mängus märgatavalt lisanud mängukvaliteeti ja sisu. Seda näitas ka tulemus. Meeskonnavaim on tõusmas. Selgeks on saanud põhikoosseisu nimed ja pilt. Karikamäng Infonetiga ei ole erand ja omab sellist iseloomu, kus igaüks võib üllatada. Arvestades seda, et omavaheline statistika ei ole meie poolt, võib öelda, et üksikutes mängudes on Infonet meie vastu punktideta jäänud. Loodame, et saame võidu ka selles mängus. Terviklikult on meeskond positiivselt meelestatud. See väljendub selles, et mängijad tahavad saavutada vaid positiivset tulemust. Loodan, et mänguks on kõik valmis. Kes võidab, näitab mäng,» rääkis FC Puuma peatreener Vitali Kobašov.

«Nii meie meeskonnas kui ka Infonetis on palju kogenud mängijad. Jätkub ka noori. Viimases mängus Premium liigas näitas Infonet kehva mängupilti, mis väljendus suureskoorilises kaotuses. Samu sõnu aga ei saa öelda meie viimase mängu kohta. Liigade tase on kindlasti erinev, aga karikas on karikas, kus võib juhtuda kõike. Meie ülesanne on täita treeneri käske ning realiseerida neid eesmärke ja ülesandeid, mille kallal oleme töötanud treeningutel. Isiklikult kavatsen kurvastada vastast mõne väravaga. Soovin edu sellele meeskonnale, kes rohkem pingutab eelseisvas mängus,» ütles Puuma mängija Pavel Apalinski.

Kolmas veerandfinaal leiab aset kolmapäeval kell 18 Jõhvi linnastaadionil, kus Premium liiga uustulnuk Jõhvi FC Lokomotiv kohtub Esiliiga B meeskonna HÜJK Emmastega. «Tulemas on väga raske ja keeruline lahing, ükskord me juba andsime Emmastele võimaluse võita, aga seekord mitte. Mängime ainult võidu peale!» lausus FC Lokomotivi peatreener Viktor Nesterenko. «Läheme väljakule mängima oma jalgpalli ja tõestama oma paremust!» lisas poolkaitsja Kevin Kaivoja.

«Karikalahing on alati eriline. Seekord veelgi erilisem, sest kaalul on palju. Ei rohkem ega vähem, kui jõudmine nelja hulka. Kuid eelkõige tuleb mängida vabalt ja lustlikult,» sõnas Emmaste treener Marko Pärnpuu. «Emmaste mängumootor pole sel hooajal veel õigeid pöördeid üles saanud. Nüüd oleks tagumine aeg! Meie jaoks kindlasti hooaja tähtsaim mäng, ootame seda põnevusega,» ütles mängija Kristjan Paapsi.

Otse poolfinaali pääses loosi tahtel Tallinna FC Levadia, kuna läinud hooajal pääses kaheksandikfinaalist edasi Tartu Tammeka duubel, kes enam karikasarjas ega meistrivõistlustel ei osale. Karikamängude tähtsust tõstab asjaolu, et endiselt on lahtine üks koht Eesti klubidele Euroopa liigas ja selle pälvib Eesti karikavõitja. Juhul kui karika võidab Levadia, kes mängib Meistrite liiga eelringis, esindab Eestit Euroopa liigas karikafinalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles