Galerii: Liverpooli staadionil leinati tragöödias hukkunuid

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
96 hukkunud fänni mälestuseks moodustatud sümbol.
96 hukkunud fänni mälestuseks moodustatud sümbol. Foto: SCANPIX

Täna möödus 25 aastat Inglismaa suurest staadionikatastroofist, kus Liverpooli ja Nottingham Foresti vahelises Inglise karikasarja poolfinaalis hukkus 96 Liverpooli fänni. Tähtpäeva puhul peeti täna Liverpooli kodustaadionil hukkunute austuseks mälestusteenistus.

1989. aasta 15.aprillil olid omavahel kohtumas Liverpool ja Nottingham Forest. Neutraalsel pinnal ehk Hillsborough' staadionil toimunud mäng jõudis kesta vaid kuus minutit, sest siis tuli see fännide tõttu katkestada - nimelt olid politseinikud ja staadionitöötajad lubanud tribüünidele kordades rohkem inimesi, kui oleks mahtunud. Tekkinud segaduses litsuti Liverpooli fännidele eraldatud sektoris surnuks 96 inimest ning vigastada sai kokku 766 inimest.

Täna, kui juhtunust möödus 25 aastat, kogunesid endised ja praegused Liverpooli mängijad Anfieldi staadionile, et hukkunuid mälestada. Kohal oli ka rohkelt fänne, kes on seoses juhtunuga nõudnud korduvalt õigluse jaluleseadmist, sest kui esialgu süüdistasid politseinikud Hillsborough's juhtunus fänne, kes olid väidetavalt purjus ning paljud neist kriminaalse mineviku ning huligaani mainega, siis aastaid hiljem avaldatud raportist selgus, et korrakaitsjad olid oma naha päästmiseks valetanud. Inglise meedia on seda nimetanud «suurimaks kinnimätsimiseks riigi ajaloos».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles