FIBA koduleht: Kangur teeb Euroliigas ajalugu

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kangur.
Kristjan Kangur. Foto: SCANPIX

FIBA koduleht avaldas täna pikema usutluse Eesti korvpallikoondise liidri ja Milano Emporio Armani mängumehe Kristjan Kanguriga, kes rääkis nii elust ja edust oma koduklubis kui ka Eesti koondise möödunud suve suursaavutusest.

Kanguri koduklubi Milano Emporio Armani meeskond jõudis Euroliigas veerandfinaali ning alustab homme kodusaalis seeriat Tel Avivi Maccabi vastu. FIBA koduleht teatas täna avaldatud loos, et Kangur teeb mängus ajalugu. «Kolmapäeva õhtul teeb Kristjan Kangur Milanos korvpalliväljakul väikese sammu inimkonna jaoks, aga tohutu hüppe Eesti mängumehe jaoks Euroliigas. Kui 31-aastane ääremängija astub Milano Emporio Armani meeskonna eest play-offi avamängus väljakule, siis tõuseb ta kõrgustesse, kus on seni käinud vaid Eesti legend Martin Müürsepp,» kirjutas FIBA koduleht.

Rahvusvahelise korvpalliliidu koduleht korraldas tähtsa sündmuse eel ka Kangurile endale pikema usutluse ning uuris, kas mees ise kunagi arvas, et tema karjääris selline hetk saabub.

«Kui ausalt öelda, siis ei,» tunnistas Kangur. «Loomulikult ma unistasin sellest, aga kui aus olla, siis alustasin korvpalli mängimist 16-aastaselt, seega enne seda olin lihtsalt suur korvpallifänn. Ajakirjanikud küsisid minult, kus ma tahaksin mängida ja mis oleks mu unistus, vastasin lihtsalt: «Euroopa klubis». Nüüd saan öelda, et see koht, kus ma praegu olen, on see Euroopa klubi, millest ma unistasin. Seega olen enda üle väga uhke ja tahaksin sellel tasemel veel paar aastat jätkata,» rääkis Kangur.

Lisaks tipptasemel klubikorvpalli juurde jõudmisele rääkis Kangur ka Eesti koondise möödunud suve saavutusest, kui 2015. aasta EMi kvalifkatsioonimängus alistati 61:49 Bulgaaria ja jõuti sellega Euroopa meistrivõistlustele. «Meie riigi jaoks on see väga-väga suur asi. Oleme ausad, meil oli ka veidi õnne ning süsteem aitas meid natuke, aga kvalifitseerusime siiski väljakul, seega väärisime seda,» rääkis Kangur.

Koondise tugitala lisas tagasihoidlikult, et mõnes mõttes oli EMile pääs ka talle isiklikult justkui tasuks selle eest, et koondist nii headel kui halbadel aegadel aidanud on. «Eks võib-olla saab öelda, et see kvalifitseerumine oli minu jaoks väike auhind. Aga ühtlasi ka vigastasin end natuke selle jooksul ning see on minu jaoks kõikide vigastuste ja operatsioonide tõttu olnud raske. Seega on igal asjal alati olemas hea ja halb pool,» lisas Kangur.

Eesti koondislase koduklubi peab veerandfinaali avamängu homme, teine mäng on kavas reedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles