Hokikoondis tõestas, et kuulub kõrgemale

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meeste jäähokikoondis.
Eesti meeste jäähokikoondis. Foto: Erik Prozes

Eesti jäähokikoondis alistas Serbias toimunud  2. divisjoni A-grupi MMil kõik vastased. Viimati võideti eile 6:1 Belgia.

Täiseduga turniiri võitnud Eesti koondise mängijad tõestasid, et nende koht on vähemalt astme võrra kõrgemal. Seda kinnitas Vikerraadiole antud intervjuus ka koondise üks liidreid Robert Rooba.

«Mängisime terve turniiri kindlalt ja tõusvas joones. Iga mänguga sulandus treenerite pakutud mängujoonis mängijatesse ja lõpuks said juba kõik hästi aru, mida neilt nõutakse,» rääkis Rooba. «Belgiaga kohtumine oli kõige raskem, ent skoori põhjal võib ütelda, et näitasime oma parimat mängu.»

Eesti jäähokikoondises on uute treenerite eestvedamisel käimas põlvkondade vahetus ning suure osa koondisest moodustavad noorema põlvkonna mängijad. Rooba ei osanud hinnata, kas uus koondis on parem näiteks paari aasta tagusest meeskonnast. Sellest saab märksa selgema pildi tuleval aastal, kui Eesti alustab mänge MMi 1. divisjoni B-grupis.

Küll aga kiitis Rooba uute juhendajate pakutud mängujoonist. «Mullu oli see suhteliselt kaootiline, nüüd aga märksa selgem. Samas on selge, et lühikese ajaga on raske midagi väga keerulist õpetada,» nentis ta.

Tegelikult kindlustas Eesti turniiri võidu juba esmaspäeval, eilne võit kindlustas aga mäekõrgust üleolekut kinnitavat täisedu. PM 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles