Eesti üks edukamaid suusatajaid kaalub karjääri lõpetamist

Jaan Martinson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anti Saarepuu Torino OMil.
Anti Saarepuu Torino OMil. Foto: Raigo Pajula

Suusasprinter Anti Saarepuu sai alles eile teada, et koondisse ei mahu. «Samas oli see aimatav, talv läks ju nässu, tulemust polnud,» tõdes Saarepuu. «Kaks kuud ei saanud terviseprobleemide tõttu üldse trenni teha ning ka ülejäänud aja vindusin.»

Järgmise kahe nädala jooksul otsustab Saarepuu, mis edasi: «Teen täiendavad tervise­uuringud, sest aeg-ajalt annavad probleemid end tunda. Tahan 10–15 aasta pärast normaalselt elada, mitte olla tühjakspigistatud sidrun. Käin ka sponsorid läbi ning uurin, kas ja millises mahus nad mind aidata soovivad. Pean ju nüüd oma rahakoti toel läbi ajama. Poole teraga ma kindlasti ei jätka – kas suusatan täiega või loobun. Kui loobun, pean töökoha leidma. Meil siin Võrus on võimalusi vähe, ilmselt tuleb pealinna kolida.»

Saarepuu on olnud Eesti läbi aegade üks edukamaid suusatajaid, kellele on MMidelt ette näidata seitsmes (2009. aasta Libereci MMil) ka kümnes koht (2005. aasta Oberstdorfi MMil). 2006. aasta Torino OMil saavutas ta aga kaheksanda koha. MK-sarjas on tema parimaks kohaks 2005. Aastal Göteborgis saavutatud seitsmes koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles