Balta jääb võistkondlikult EMilt kõrvale

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta
Ksenija Balta Foto: AFP / Scanpix

Eesti parim naiskergejõustiklane Ksenija Balta ei saa aidata Eesti koondist võistkondlikul EMil. Eesti Kergejõustiku Liidu peasekretäri Aivo Normaku sõnul soovis sportlane saada enne järgmist etteastet oma seisundist selgema ülevaate.



Koondise jõuproov peetakse juba eeloleval nädalavahetusel. Laupäeval sai Balta New Yorgis peetud Teemantliiga jõuproovil kaugushüppes 4. koha, ent kurtis pärast seda, et jalg teeb valu. Eile jõudis ta koos treenerist elukaaslase Andrei Nazaroviga tagasi koju ning andis otsusest Normakule teada.

Võistkondlikul EMil hüppab Balta asemel kaugust Grit Šadeiko. Tabelis on temast kõrgemal ka Veera Baranova, kuid viimatinimetatu osaleb samal võistlusel kolmikhüppes. Mõlemal alal pole mõtet teda kurnata. Nädal hiljem teevad Šadeiko ja Baranova kaasa Tallinnas Euroopa mitmevõistluse karikavõistlustel.

Möödunud nädalal treeningul jalga vigastanud Mihkel Kuke asemel nimetati koondisse Tanel Laanmäe. Edetabelis on Andrus Värnik temast kõrgemal kohal, kuid alaliidu juhid otsustasid anda võimaluse nooremale mehele. «Talle tuleb rahvusvahelises konkurentsis võistlemine kasuks,» selgitas Normak.

10. juunil Valga staadionil toimunud Valga maakonna ja Valka kihelkonna meistrivõistlustel lisandus Eesti EMi koondisesse EMÜ SK kolmikhüppaja Igor Sjunin. 19-aastane sportlane ületas EMi normi ühe sentimeetriga, saades lubatud taganttuule toel kirja 16.51, mis on Eesti kõigi aegade 6. tulemus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles